Elmedin Karic Sultan:Moja Djeca Imaju Dvije Mame,A Uskoro Ce Im Babo Dovesti I Trecu Mamu

Region

Elmedin Karic sultan:Moja djeca imaju dvije mame,a uskoro ce im babo dovesti i trecu mamu

Čitav region je proteklih sedmica čuo za Elmedina Karića iz Busovače, i to zbog njegove neobične ljubavne priče.

Elmedin, naime, ima dve žene – Bosanku Fatimu i Ukrajinku Janu. Sa Fatimom je u braku već godinama i izrodila mu je troje dece… A onda je u njegov život pre dve godine ušla Jana i shvatili su da ne žele da se razdvajaju… Tada je Elmedin odlučio da Janu dovede kući i sada sa dve žene i decom živi pod istim krovom.

Ova neobična ljubavna priča privukla je pažnju ne samo Busovače i BiH, već čitavog regiona, a Elmedin, Fatima i Jana su za Telegraf.rs opisali kako izgleda živeti u ovako jednoj nesvakidašnoj zajednici.

Elmedine, po šerijatskom zakonu moguće je da čovek ima četiri žene ali zakon Bosne i Hercegovine to ne dozvoljava. Kako je moguće da živiš sa dve žene?
Jana i ja nismo venčani, jer po zakonu ne možeš da budeš venčan sa više žena. Ja sam venčan samo sa Fatimom, a Jana mi više dođe kao vanbračna zajednica po državnom sistemu.

Možeš li da mi ispričaš vašu ljubavnu priču?
Moja ljubavna priča je da sam bio u braku, imao sam ženu, imao sam troje dece, hvala Bogu, i radio sam u Nemačkoj, gde sam upoznao Janu. To je više bilo kolegijalno, ali je krenulo, vodilo je ka ljubavi, sve je išlo ka ljubavi. I onda sam ja video da to vodi baš u duboko nešto, i njoj sam rekao: “Pazi, ja imam ženu, imam troje dece. Da se ne bi zavlačili, ti odmah odluči šta hoćeš, kako hoćeš”. Ona mi je rekla: “Ja ću biti s tobom, ali ženu ne smeš da ostaviš radi mene”. To me najviše privuklo odmah. Onda sam došao u Bosnu kod Fatime da joj kažem. Međutim, ona je mene preduhitrila. Bila je pametnija, uzela mi je telefon, videla poruke i tako da je više sama otkrila. Ja sam joj tada sve priznao. Bilo je malo teško u početku, jer žena deli muškarca s drugom ženom, to nije ni malo prijatno, ali kroz neko vreme Fatima je videla u svemu tome da Jana stvarno mene pazi, da mi sprema hranu, ono da je tu baš za mene i da se rodila neka ljubav.

Ali i Fatima te voli, a ona ti je žena?
Ja volim i Fatimu i Janu jednako, one to znaju. Ja se ne moram pretvarati. I za nju bih dao svoj život i za Janu ću dati svoj život, ako treba. Evo sutra da bilo što krene po zlu u Bosni i Hercegovini, ja se pakujem, dve žene, decu i idemo za Ukrajinu gde možemo ostati sigurni.

Kako bi ti reagovao da Fatima kaže da deli svoje srce sa još jednim muškarcem?
Ne bih to dozvolio. Ne znam da li je to fer, ali to ne bih dozvolio. Ne bih mogao da delim svoju ženu sa drugim muškarcem nikad. Zahvalan sam joj i svaki dan ću biti zahvalan dok sam živ, što je na to sve pristala. Ljudi tamo govore da je ona naterana na to, da ona mora da priča ono što ja kažem, u stvari to nije tako, ona ima svoj mozak, svoje razmišljanje. Ja imam sa njom troje dece koje volim najviše na svetu i živim za njih i gledaću da im ostvarim sve što ja nisam imao.

Fatima, čime te on osvojio da ti ni druga žena ne predstavlja problem u vašem odnosu?
Oči. Ne znam za druge ali meni su te oči mnogovredne.

Kako si se osećala kada si uzela taj telefon i shvatila da Elmedina deliš sa drugom, šta ti je palo na pamet?
Pa iskreno svašta, bila sam mnogo ljuta, ali kasnije, već nakon nekog vremena i razgovora, par sati smo pričali o svemu, smirila sam se, došla sam sebi. Nakon par dana sam prihvatila i da je to od Boga tako, trebalo da bude, sudbinski. (goldy.pro)