Užasne vesti: Dečko Arine Sabalenke izvršio samoubistvo

Region

Beloruski mediji pozivaju se na informacije policije Majamija i prenose užasnu vest – Konstantin Kolcov (42), momak Arine Sabalenke i bivši hokejaš, izvršio je samoubistvo.

Ovog utorka iz Amerike, tačnije iz Majamija, stigle su tragične vesti da je izabranik Arine Sabalenke, druge teniserke sveta, Konstantin Kolcov, osvajač olimpijske medalje u hokeju, preminuo. Sumnjalo se da je uzrok smrti bio problem sa srcem, ali su beloruski mediji preneli da je Kolcov, ipak, izvršio samoubistvo.

– Prema uviđaju, u ponedeljak 18. marta, oko 12.39 policija Harbora i Vatrogaske spasilačke službe krenuli su ka bolnici, kako bi zbrinuli čoveka koji je skočio sa balkona. Nisu pronađene nikakve sumnjive okolnosti – rekao je portparol policije beloruskim medijima.

Podsetimo, Kolcov je igrao za reprezentaciju Belorusije na Olimpijskim igrama 2002. i 2010. i proveo je deo tri sezone u Pitsburg Pingvinsima od 2002. i 2006. godine.

„Sa dubokom tugom vas obaveštavamo da je trener Salavat Julajeva Konstantin Kolcov preminuo“, navodi se u saopštenju Salavata Julajeva, koji ima sedište u ruskom gradu Ufi.

„Bio je jaka i vesela osoba, voleli su ga i poštovali igrači, kolege, navijači. Konstantin Jevgenijevič se zauvek upisao u istoriju našeg kluba. Neka počiva u miru.”

Posebno je bolno što je Arina prerano ostala bez oca, koji joj je bio velika podrška i motivacija u životu i karijeri.

Kada je početkom ove godine odbranila Australijan open, opet se setila oca.

Njen otac je bio bivši beloruski hokejaški golman Sergej Sabalenka, on ju je i upoznao sa tenisom. Kao šestogodišnju devojčicu odveo je na teniski teren da odigraju meč, Arini se tenis svideo i od toga dana je počela da ga trenira.

U novembru 2019. Sabalenka je izgubila svoju najveću podršku u životu – oca Sergeja koji je iznenada preminuo u 44. godini.SPORTAL.BLIC.RS