DA LI VAS MUŠKARAC ŽELI ZA ZAUVIJEK – ILI DOK NE DOĐE BOLJA: SITNICE KOJE BI TO MOGLE POKAZATI

Zanimljivosti

Ponekad se bojimo priznati da smo samo opcija za svog partnera i da ne igramo direktnu ulogu u njegovom životu. A ponekad to ni ne vidimo.

Nekada nismo sigurni da li je to prava veza pa ostajemo u njoj dok ne dođe neko bolji. Dvoumimo se da li je veza vrijedna truda ili se nadamo da će nam kasnije biti bolje. Na samom početku moram reći da možete biti sporedna opcija u svakoj vezi – čak i prijateljskoj.

Imati toksičnu prijateljicu pored sebe koja te koristi samo ako treba, jednako je toksično kao i izlaziti sa partnerom kojem je sve ostalo prioritet osim nas. Evo kako da prepoznate da li vas želi za zauvijek ili dok ne dođe bolja: 1) Osjećate da ste posljednja osoba sa kojom želi da provede vrijeme.

Ili osjećate da su mu druge osobe prioriteti, posebno osobe koje ne bi trebali biti, poput prijatelja i kolega sa posla. Prvo da raščistimo stvari – ako partner ima svoje interese i želi da se druži sa prijateljima, to je u redu, tako treba da bude u zdravoj vezi.

Ali ako mu je svaki izlazak i druženje sa drugima draže od druženja sa vama to ne valja. 2) Vi ste taj koji pokreće vezu i održava je u životu. Ako radite sve da pokažete svoju ljubav, a ne dobijete isto toliko zauzvrat – to nije dobro.

Ako ste u vezi vi ta koja mu sprema iznenađenje u vidu večere ili poklona koji je oduvijek želio, a od njega ne dobijete ništa zauzvrat, možda ste mu onda samo opcija. Nemojte pogrešno shvatiti, u vezi ne bi trebalo biti rezultata za ono što ulažete. 3) Sve što radite za vezu prođe nezapaženo.

Osjećate li se necijenjeno i frustrirano što vaš partner ne cijeni ili ne primjećuje vaš trud? Ponekad završimo u vezi za koju smo previše dobri. Možemo se truditi koliko god želimo, a da ipak ne dobijemo partnerovu naklonost, otvorenost i bliskost za kojom žudimo.

To je zato što partneru nije stalo – ako ste samo opcija, nije važno šta radite. Obratite pažnju na ove stvari ako ih primjećujete u vašoj vezi. One definitivno mogu biti pokazatelj da nešto ne valja.

oazaznanja.com