Ako ne možeš pomoći, bar podeli! Devojčica Neda vodi tešku borbu, potrebna joj pomoć dobrih ljudi!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Nedu Ranđelović (2020).
Neda je rođena 26.04.2020. godine u Knjaževcu. Trudnoća je bila uredna i redovno kontrolisana. Usled komplikacija na porođaju i zakasnelim carskim rezom Neda se rodila mrtva, potom je reanimirana i vraćena u život.

Od tog trenutka kreće njena borba. Nekoliko sati nakon rođenja prebačena je na Institut za neonatologiju u Beogradu gde je provela dva meseca.

Kao posledicu patnje u stomaku i trauma na porođaju, Neda ima velike zdravstvene poteškoće. Bila je bez akta sisanja i gutanja ali se ranom intervencijom izborila. Dijagnostikovana joj je hipertonija i kašnjenje u psihomotornom razvoju.

Neda ne puzi niti se može uspraviti. Ne hoda i ne govori. Da bi napredovala u lečenju potrebni smo svi mi da joj pomognemo.

Sredstva su joj potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, lekove, vežbe, terapijsko jahanje, masaže, kvantnu medicinu, tretmane usavršavanje pažnje, vitamine i suplemente, laboratorijske analize, rehabilitacije, fizikalne terapije, kraniosakralne terapije, logopedske i defektološke tretmane, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Nedino lepše sutra! Budimo humani!

Pomozimo Nedi! dijasporainfo.net