Borila se do posljednjeg daha i trpila nepodnošljive bolove: Preminula Zehra Kajević Sitnić

Region

Zehra Kajević Sitnić izgubila najvažniju bitku – onu sa bolešću u svojoj 30 godini, tačnije 2. aprila trebala je ući u 31. godinu.

Zehra je hrabro vodila bitku s bolešću od septembra 2022. godine. Iako mlada, suočila se s teškim izazovima, boreći se s tumorima na jetri, nadbubrežnim žlijezdama, stomaku i mozgu. Bolest je uzimala danak, ali Zehra nikada nije izgubila nadu, vjerujući u mogućnost ozdravljenja, uprkos nepodnošljivim bolovima koje je trpila.

Njena sestra Lejla ispričala je za Senzaciju kako su izgledali posljednji trenuci Zehrinog života:

-Vidjela sam je, nije mogla da priča, produžavali su joj život kiskom… Imala sam osjećaj juče kad sam je vidjela da je saznala za svoju drugaricu Alisu Kusturu koje je preselila juče ujutru i prvi put sam joj vidjela suze… Vjerujem da su Alisa i moja Zeja sad gore zajedno. Za sve ovo vrijeme nikad nije glubila nadu, vjerovala je da će ozdraviti, kad je imala nepodnošljive bolove… Dženaza će biti u srijedu, kada je meni rođendan. Nije mi do rođendana samo mi fali da je tu kao uvijek da me zagrli i zeza…”. Lejla Kajević na kraju je istakla: “Zeja nije plakala kad je imala jake bolove, ko smo mi da sad plačemo.Treba da mislimo da je sada najljepšom mjestu, u džennetu i da je sretna, da nema više bolova. Volim je i volit ću je sve dok dišem!”.

Zehra se prošle godine udala i uživala je u ljubavi sa svojim mužem. Bila je aktivna u sportu, a njeni prijatelji je pamte kao veselu i pozitivnu osobu. Njihove riječi opraštanja od Zehre odražavaju duboku tugu i poštovanje prema njoj.

Izvor:
Agencije