“OVA PORUKA JE ZA SARU IZ ZEMUN POLJA” Beograđanka pronašla pismo u parku Manjež, ono što piše u njemu rasplakalo Srbiju: “Nedelju dana ću provesti kao beskućnik”

Uncategorized

“Verujem da je vrlo teško da te ovo pismo ikada pronađe, ali…” napisala je neimenovana devojka u pismu koje je ostavila na klupi u parku Manjež u Beogradu, u nadi da će nekada stići do osobe kojoj je i namenjeno – Sari iz Zemun Polja.

Iako je nepoznatno kada ga je anonimna devojka napisala, pismo je međutim pre tri dana pronašla Beograđanka Marina koja je sve odmah podelila na svom TikTok profilu u nadi da će nekako uspeti da dođe do Sare.

“Pronašla sam ovu porukicu u parku Manjež u Beogradu, nadam se da će je TikTok algoritam odvesti do Sare”, napisala je Marina u opisu svog videa.

Pismo prenosimo u celosti:

“Draga Saro, slučajno sam sedela na ovoj klupi i setih se tebe. Hvala ti za lepo veče koje si provela sa mnom. Nadam se da si kupila sapunicu za duvanje balončića i da sada uživaš da je poseduješ u svojoj torbi. Ja sam dobro. Bila smo na jednoj večeri poezije, ali nije mi se dopala.

Svidelo mi se da si me nazvala apsurdistom. Moje misli i stoga moj doživljaj sopstvenog života poprima takva obličja. Ova klupa i vetar čini mi se dobra su vežba za eksperiment koji me čeka kada se vratim iz Milana, kada ću jednu nedelju provesti kao beskućnik. Malo sam zastrašena ali radujem se rezultatima.

Verujem da je vrlo teško da te ovo pismo ikada pronađe, ali evo, ako bude htelo ja ću mu pomoći.

“Mirišeš na lepe boje”
Ovo je pismo za Saru M. koja živi u Zemun Polju. Oslovljava se sa “Otrovna pečurka”. Ostaje mi da se nadam da će, ukoliko ova cedulja ne bude uništena vetrom ili kišom ili zagubljena jelte na nju nabasati neko dovoljno lud da poželi da te upozna.

Mirišeš na lepe boje. Puno te pozdravlja (nisam sigurna kako želim da se potpišem, ništa mi trenutno ne pristaje dovoljno dobro ali hajde recimo Zmilija”, stoji u pismu.

Tiktokere širom Srbije zanimalo je da li je priča dobila srećan kraj, odnosno da li pismo uspelo da dođe do Sare, na šta se Marina oglasila i obradovala sve, jer je otkrila da je uspela da nađe dotičnu devojku iz Zemun Polja.

blic.rs