Lukinog ubojicu pretukli u zatvoru? “Njih je bilo 9 u sobi, nema kamera”

Region

Ante Rušić (31), osumnjičeni za ubojstvo mladog Splićanina Luke Bančića, iz zatvora Bilice prevezen je na hitni prijem splitskog KBC-a s ozljedama glave i čeljusti. Iako je ozlijeđeni zatvorenik sam potpisao izjavu da je pao s kreveta i tako ozlijedio čeljust i glavu, Jutarnji list doznaje da su ga u ćeliji iscipelarili cimeri u sobi s kojima je bio smješten.

Već po Rušićevu dolasku u istražni zatvor došlo je do njegova sukoba s ostalim osuđenicima s kojima je bio smješten jer im je krao cigarete i nije održavao higijenu.

Sve je kulminiralo u srijedu popodne kad je dobio žestoke batine, zbog čega je u srijedu navečer doveden u KBC Split gdje su mu liječnici utvrdili ozljede čeljusti i glave. U bolnici su mu ozljede sanirane, a s obzirom na to da se ne radi o teškim ozljedama, otpušten je i vraćen u zatvor.

Zbog sigurnosnih razloga danas tijekom dana Rušić će biti premješten u šibenski zatvor, a na Bilicama mu je ostao brat. Budući da je sam napisao izjavu da je ozljede zadobio prilikom pada s kreveta neće biti nikakvog postupka protiv odgovornih u splitskom zatvoru, javlja Jutarnji.

Ravnatelj Uprave za zatvorski sustav i probaciju Zvonimir Penić rekao je na konferenciji za medije da i dalje utvrđuju činjenice.

“Ne možemo sa sigurnošću reći da je riječ o fizičkom sukobu iako na to sumnjamo. Utvrđujemo činjenice”, rekao je Penić.

“Njih je bilo devet u sobi. Ali mi ih ne možemo nadzirati 24 sata jer zbog njihovih prava na privatnost nema kamera u toaletima i njihovim prostorijama. Svi su dali izjave, zasad nema nikakvih dokaza da je bilo fizičkog nasilja. Ali mi sumnjamo da jest”, pojasnio je.n1info.ba