Ubijeni Mustafa na internetu navodno objavio detalje o ubistvima i ko su pripadnici škaljarskog klana: Sumnja se da je ovo motiv ubistva

Region

Baraninu Dinu Ibrahimoviću (27), koji je uhapšen zbog sumnje da je u Baru ubio sugrađanina Edmonda Mustafu (29), sinoć je nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, određeno zadržavanje od 72 sata.

Ibrahimoviću, koji je uhapšen nekoliko sati nakon pucnjave, navodno, dok je pokušavao da pobjegne električnim trotinetom, osim ubistva, na teret se stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Njegov branilac, advokat Damir Lekić nakon saslušanja rekao je da se Ibrahimović na saslušanju branio ćutanjem.

“Iskoristio je svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem. Nije želio da iznese odbranu, kao ni da odgovara na pitanja”, kazao je Lekić.

Ibrahimoviću je, rekao je on, zadržavanje određeno zbog opasnosti od bjekstva, uticanja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela i „zato što je krivično djelo naročito teško zbog načina izvršenja i posljedice“.

Državna tužiteljka Irena Burić je, naveo je Lekić, nakon toga saslušala dva svjedoka.

“Oba svjedoka su rekla da nisu mogla da opaze lice i razaznaju identitet osobe koje je otvorila vatru”, kazao je Lekić Libertasu.

Koji je motiv ubistva, koje se dogodilo, oko devet sati, na uglu ulica popa Dukljanina i maršala Tita, još nije zvanično saopšten.

“Sumnjamo da je Mustafa ubijen jer je otkrivao kriminalne aktivnosti škaljarskog klana, kojem je pripadao”, nezvanično je večeras rečeno Libertasu u policiji, kojoj su odranije poznati i Mustafa i osumnjičeni Ibrahimović.

Sagovornik Libertasa navodi da je Mustafa ranije, na jednoj društvenoj mreži, pod lažnim imenom, objavio da zna detalje o ubistvima u Crnoj Gori, za koje je odgovorna škaljarska kriminalna organizacija. Navodno je tada objelodanio i ko su pripadnici tog klana.

Prije dvije godine je, objavljeno je u medijima, navodno nudio tužilaštvu da objelodani imena naručilaca i izvršilaca 11 ubistava u Crnoj Gori.

“Pretpostavljamo da je to uzrok sukoba unutar kriminalne organizacije”, rekao je sagovornik upućen u istragu.

Ubijeni Edmond Mustaga hapšen je više puta zbog različitih krivičnih djela – iznude, prebijanja, bombaških napada…

Mustafa je, krajem prošle godine, uhapšen i osuđen na 15 dana zatvora zbog toga što je vozio pod dejstvom droge.

Ibrahimović se, saopšteno je danas iz policije nakon što je uhapšen, već potražuje na međunarodnom nivou. Nisu precizirali zbog čega i o kojoj državi je riječ.

Protiv Ibrahimovića se pred podgoričkim Višim sudom vodi postupak zbog optužbi da je dio kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića, u februaru 2020. u Herceg Novom.n1info.ba