Dvojica dečaka napala doktora na ulici: Tražili mu novac, gurnuli ga na zemlju i šutirali, hitno je operisan

Showbizz

Pre nego što su napali doktora, meta tinejdžera je bio i 58-godišnji muškarac na parkingu, pošto nije hteo da im da novac, gurnuli su ga niz stepenice, pa je završio u bolnici

Tokom pljačke u sredu ujutru, dvojica maloletnika od 13 i 15 godina, napala su medicinskog direktora bolnice Mihaela Frohnera (55) u Kemnicu u Saksoniji.

Kako je prvi izvestio “Free press”, doktor je ozbiljno povređen i morao je na hitnu operaciju. Njegov život nije ugrožen, ali će se dugo oporavljati, navodi Bild.

Prema izvorima iz policije, dva mladića prišla su oko 6.40, novom medicinskom direktoru, koji je na novom poslu na Urološkoj klinici od 1. januara ove godine i tražila su novac od njega. Došlo je do guranja, tokom kog je mlađi tinejdžer gurnuo doktora na zemlju i šutirao ga. Iz Mihaelovog novčanika uzeli su novac i pobegli.

Policija je brzo locirala dvojicu osumnjičenih i uhvatila Sirijca (13) i Iranca (15), obojica već poznati policiji. Pre nego što su napali doktora, njihova meta je bio i 58-godišnji muškarac na parkingu. Pošto nije hteo da im da novac, gurnuli su ga niz stepenice. I on je završio u bolnici.

Kako Bild saznaje, istraga se fokusira na mlađeg maloletnika, jer se on smatra glavnim počiniocem. Zbog godina nije jasno šta će se dalje dešavati s njim.

“Nema pravne osnove za krivično kažnjavanje jer je dete mlađe od 14 godina i nije odgovoran”, objasnio je viši javni tužilac Volfgang Klajn.

Bild navodi da je uključen i Porodični sud. On će odlučiti da li će dečak biti smešten u nekoj ustanovi zatvorenog tipa.

(Telegraf.rs)