Jasmin moli za pomoć: ‘Tražim brata i sestru, nisam ih vidio 14 godina. Ostavljeni su u domu…’

Region

“Molimo vas sve da se uključite kako bi pomogli da Amela i Edin budu pronađeni, a poruka koju smo dobili glasi: molim za pomoć u potrazi za sestrom i bratom”, objavio je GP Maljevac.

Naime, Jasmin Kasić iz Bihaća traga za sestrom i bratom i potrebna mu je pomoć u potrazi.

Kako navodi, brata i sestru nije vidio od kad su im se roditelji rastali prije 14 godina i tad su ih razdvojili jer su njih dvoje pripali majci, a ona ih je iz nekog svog razloga dala na usvajanje.

Jasminova sestra zove se Amela Kasić (možda se udala pa sad ima drugo prezime) i rođena je u augustu 2004. godine, dok je brat Edin rođen u augustu 2006. godine, a oboje su rođeni u Bihaću.

Jasmin dodaje da su njegova sestra i brat bili su u Duga-Kulen Vakufu gdje su po njegovim informacijama 2010. godine usvojeni, a zatim su otišli kod neke porodice u Sarajevo i onda su navodno završili u Austriji.

Njihov brat podvlači da više ne znam ni gdje su, nisu se vidjeli skoro 14 godina godina. Ime njihovog oca je Husein Kasić, majka je Senada.

“Ja i još jedna sestra smo ostali sa ocem o kojem da danas brinem jer je bolestan. Meni je jedini cilj da ih nađem, da ih vidim, tog dana kad su nas razdvojili kao djecu, sjećam se i dan danas, sestra mi je kroz plač govorila ‘vratit ću se ja kući svojoj kad tad’, a bili smo mali i nemoćni u svemu.

Bio sam nekoliko puta u Bihaću u centru za socijalnu skrb, ali nisu mi mogli pomoć da ih nađem, ovo mi je jedini način.

Šaljem vam i fotografije koje imam od sestre i brata i nadam se da ćete ovo objavit, hvala vam unaprijed”, zaključio je Jasmin. radiosarajevo.ba