Od terase Anine komšinice iz Paraćina ostala je pustoš: Neverovatan snimak dočarava jačinu detonacije

Region

Sa moje terase videla sam oblak dima, terasa preko puta moje nije postojala i videli smo telo žene na zemlji, priča Marija Đakovac

Paraćin je juče zadesila nesreća kakvu stanovnici ovog grada ne pamte. U jednom stanu eksplodirala je plinska boca, a devojka Ana.S. je uprskos borbi lekara preminula od posledica. Njene komšije imaju samo reči hvale i dalje svi naglašavaju da su u šoku zbog situacija koja ih je zadesila.

Ekipa Telegrafa je otišla u Paraćin, a ono što smo imali priliku da vidimo su ruševine, krš, lom i ljude koji su i dalje gledaju u neverici

Stan je od detonacije dosta urušen, oštećeni su i okolni stanovi, a među njima je i stan Marije Đakovac.

Kroz njenu terasu proletela je cigla iz zgrade u kojoj je eksplodirala boca i koja je polomila prozor, a od detonacije izletele su i cigle s njihove terase od koje je sada ostala samo pustoš.

Marija je za Telegraf ispričala kako je sve juče izgledalo.

“Čula sam detonaciju kao da je bomba pala, bila sam u svom stanu. Sa moje terase videla sam oblak dima, terasa preko puta moje nije postojala i videli smo telo žene na zemlji. Od detonacije je ispalo…Sve se desilo jako brzo tako da od komšija niko nije mogao da reaguje. Plašili smo se da ima mnogo više stradalih kako je to sve puklo”, rekla je Marija za Telegraf.

Marija kaže da je Anu poznavala ceo život i da je njen gubitak velika tragedija.

“Poznajem je ceo svoj život. Od stana u kom je Ana živela nema ništa, kao ni od onog ispod i iznad njenog. Sa četvrtog i petog sprata su žene povređene. 40 ljudi je smešteno u hotelu. Od eksplozije plinske boce cela kuhinja iz Aninog stana završila je na našoj terasi. I sve je to ušlo kod nas. Cigla mi je proletela pored glave, ali mi smo dobro. Tragedija je velika jer Ane više nema. Mi se svi spremamo da idemo na njenu sahranu”, rekla je Marija.

(Telegraf.rs)