Jokić se ludo zabavljao i umalo zakucao na All-Staru: Prvi put u istoriji probijena je granica od 200 poena

Showbizz

Sjajna utakmica u Indijanapolisu

Spektakularna, istorijska NBA All-Star utakmica u Indijanapolisu. Prvi put je jedan tim uspeo da postigne više od 200 poena i to je bio Istok, koji je na taj način uspeo da savlada našeg Nikolu Jokića, koji je nastupao za tim Zapada ove večeri – 186:211.

Zabavljao je Jokić, meč je krenuo kao starter, što je nekako i bilo najavljeno, a pored prelepih asistencija, imao je i nekoliko drugih interesantnih poteza.

Jedan je izmamio osmeh Amerikancima, kada je krenuo u kontru, zaleteo se i svima se činilo da ćemo videti drugu stranu njegove ličnosti i zakucavanje, ali je umesto toga samo položio loptu u obruč.

Na kraju u poslednjoj akciji na meču je takođe hteo da napravi nešto atraktivno uz zvuk sirene, ali je lopta izmakla iz ruku i to je “propalo”.

A statistika kaže da je Nikola imao 13 poena, devet skokova i četiri asistencije. Iz igre je šutirao 5/7 za dva i 1/1 za tri poena.

Za tim Zapada je apsolutno dominirao Karl Entoni-Tauns, koji je bio vrlo raspoložen i za neke lepe poteze i dao je 50 poena, ali su ga na drugoj strani kišom trojki zasenila dvojica.

To su bili Tajris Halibarton i Dejm Lilard, koji je pogađao i sa pola terena. Dejm Lilard je ubacio 39 poena uz 11 trojki, dok je Halibarton postigao 32 uz deset trojki. Između se uglavio još Džejlen Braun sa 36.

U nastavku ste mogli da ispratite sve najlepše poteze uživo uz Telegraf Sport.

UŽIVO Zapad ― Istok 186:211 (47:53, 42:51, 47:56, 50:51)
IV ČETVRTINA
12. minut (186:211) – U međuvremenu moćni Lilard i Halibarton probijaju granicu od 200 poena za Istok, dok se Jokić šali sa KAT-om. I opet je za kraj Lilard pogodio za tri sa tačno pola terena. Nadrealno. Na kraju je Jokić pokušao da zakuca, ali se spetljao i to je to.

8. minut (166:188) – Sve smo bliži probijanju magične granice. Treba sada već da se desi čudo da ona ne bude nadmašena. Opet je Nikola Jokić na terenu i podelio je neke lepe asistencije.

5. minut (153:179) – A možda i budemo videli 200 poena. Ipak, jasno je da Istok ovde odnosi pobedu. Jokić trenutno nije na terenu za Zapad, odlazimo na tajmaut.

4. minut (151:174) – Nažalost je malo stao šut na obe strane, pa je pitanje da li ćemo ipak videti istorijskih 200 poena za neki tim, to je verovatno nešto što svi žele da vide u Indijanapolisu večeras

III ČETVRTINA
12. minut (136:160) – Vrlo je moguće da će Istok na ovoj utakmici dati čak 200 poena. Ide ka tome. Treba im još samo 40. Vode ubedljivo pred ulazak u završnih 12 minuta.

10. minut (126:144) – E sada je definitivno tajmaut. Gledamo i dalje natprosečno efikasnu utakmicu, ređaju se potezi, tako da je moguće da će granica poena premašiti i čak 380.

8. minut (119:140) – I dalje je sada Nikola na terenu, već duže vreme, ali ipak nema nekih njegovih poteza. Sada uglavnom dominira Lilard na jednoj strani, dok Šaj pogađa na drugoj sa ogromnim procentima. Halibarton se takođe priključuje u borbi za MVP nagradu.

4. minut (105:132) – Jokić je sada postigao trojku iz ćoška, pa se pozdravio sa Dokom Riversom. Dončić je zakucao jednom, a drugi put je promašio. Na drugoj strani dominacija Lilarda i Halibartona na šutu za tri, ovo je apsolutno neviđeno. Opet idemo na tajmaut.

– Pre nego što nastavimo utakmicu, pogledajte najbolje detalje iz prvog poluvremena iz ruke našeg izveštača sa lica mesta iz Indijanapolisa.

II ČETVRTINA
12. minut (89:104) – Vratio nam se Nikola Jokić i imao jedno interesantno polaganje i promašaj. Za sada njegov Zapad ubedljivo gubi, a videćemo da li će možda doći do nekog preokreta u nastavku. Prvo poluvreme donelo je čak 193 poena.

10. minut (79:93) – Igrač koji najviše dominira na terenu je Dejm Lilard. On zaista pogađa sve što mu dođe pod ruku, pre svega sa distance, a sada nam je pokazao i svoju prodor igru. Već ima 22 poena, možda juri MVP nagradu? Lepo igra i Trej Jang, saigrač našeg Bogdanovića. Novi tajmaut u međuvremenu.

7. minut (67:82) – Negde na polovini druge četvrtine smo otišli na novi tajmaut. Za sada ogroman broj poena i ogromna prednost Istoka, koji vodi sa čak +15. Sada su i oni malo počeli da promašuju, pa smo gledali da Janis nije uspeo da završi moćno zakucavanje.

4. minut (51:70) – Malo se sada obrukao Lebron promašivši zakucavanje na alej-upu, a za to vreme gledamo apsolutnu dominaciju Istoka. Trojke padaju na neverovatan način. Čak 16 smo ih videli do sada i razlika je već narasla na čak 19 poena! Ušao je sada malo i Trej Jang, našeNikole i dalje nema da se vrati.

I ČETVRTINA
12. minut (47:53) – Nekako simbolično posle ove prve četvrtine imamo čak 100 postignutih poena i za sada vodi Istok koji sjajno pogađa sa distance i ima fenomenalne procente šuta.

10. minut (41:43) – U jednom momentu je Istok uspeo da povede sa sedam razlike, ali ćemo ipak sa samo dva otići na drugi tajmaut. Čini se da će nam svaka četvrtina doneti po dva prekida za odmor na ovoj All-Star utakmici. Naš Nikola i dalje je na klupi.

8. minut (31:35) – Sada će malo Nikola odmoriti i zamenio ga je Entoni Dejvis. U međuvremenu gledamo i umeće sjajnog Stefa Karija na šutu za tri, kao i zakucavanja Lebrona i Janisa. Ređaju se poeni jedni za drugim, tradicionalno ih ima baš dosta kao i na svakoj All-Star utakmici i igra se tečno bez faulova. Na kraju smo videli i bizaran “er-bol” Lebrona.

4. minut (18:22) – Ređaju se koševi jedan za drugim, otvorio je poenterski ovaj meč Tejtum, a onda je od njega palicu preuzeo Halibarton koji je rešio da nas obraduje sa nekoliko neverovatnih pogodaka za tri sa više od pola terena. Igra se bez apsolutno ikakvih prekida. Jokić je do sada ubacio šest poena.

Utakmica je upravo počela!

– Meč će tradicionalno malo kasniti zbog zabavnog dela programa, a trenutno traje predstavljanje igrača.

– Tim Zapada je već uveliko spreman za izazov. U crvenim dresovima čekaju da krene spektakl u Indijanapolisu.

– Slično je rešio da se obuče i Luka Dončić, ali je zbog par detalja on svima zaličio na čuvenog Džejmsa Bonda. Evo i zašto.

– Pogledajte stajling u kojem je Nikola Jokić došao na meč. Stigao je u kombinaciji sakoa sa cipelama i izmamio pažnju svih prisutnih.

KOMENTAR PRE MEČA
Još na oko dva sata pre samog početka meča, igrači su počeli da pristižu na mesto zbivanja, a među njima je bio i naš Nikola Jokić, koji se našao u vrlo elegantnoj kombinaciji u sakou, a koja je privukla veliku pažnju novinara.

Što se tiče samih sastava rostera za All-Star utakmicu, gledaćemo sledeće igrače:

Za Zapad nastupaju: Lebron Džejms kao kapiten, Luka Dončić, Kevin Durant, Šaj Gildžes-Aleksander i Nikola Jokić kao starteri, odnosno Devin Buker, Stef Kari, Entoni Dejvis, Entoni Edvards, Pol Džordž, Kavaj Lenard i Karl-Entoni Tauns kao rezerve.

Za Istok nastupaju: Janis Adetokumbo kao kapiten, Bem Adebajo (koji menja Džoela Embida), Tajris Halibarton, Dejm Lilard i Džejson Tejtum kao starteri, odnosno Paolo Bankero, Skoti Barns, Džejlen Braun, Džejlen Branson, Tajris Meksi, Donovan Mičel i Trej Jang kao rezerve.

Kao što se može videti, neće biti povređenog Embida, te Džulijusa Rendla iz istog razloga u timu Istoka, dok u timu Zapada nema većih problema.

Meč će biti odigran u Indijanapolisu, a ekipa Telegrafa sa svojim reporterom se nalazi na licu mesta, pa vas očekuje i ekskluzivan sadržaj, tako da ostanite uz nas tokom čitave noći.

(Telegraf.rs)