Đoković nije favorit za osvajanje Rolan Garosa, eksperti smatraju da ovaj teniser ima najveće šanse za titulu!

Showbizz

Ovakve su procene bile i prošle godine, pa znamo šta se desilo…

Iako je ostalo još mnogo vremena do početka Rolan Garosa, svetske kladionice su se već predodredile što se tiče favoritske uloge na drugom Grend slemu u sezoni i kako sada stvari stoje, Novak Đoković je drugi u redu za titulu u Parizu.

Čudan odnos ekspertskih bukmejkera trenutno je na snazi, jer su su aktuelnog šampiona Rolan Garosa i prvog tenisera sveta ipak stavili iza glavnog favorita sa kvotom 3.5.

Prvi, i to ne za baš malu decimalu, stoji Karlos Alkaraz.

Španac se trenutno kotira na 2.8 kvotu, dok je na trećoj poziciji aktuelni vlasnik trofeja Australijan Opena, Janik Siner (6.5 kvota).

Očekuje se i povratak Rafaela Nadala, višestrukog šampiona pariskog Grend slema, a on u ovom momentu deli šanse sa Sinerom (6.5 kvota).

Iako se još uvek ne razmišlja o tom turniru, šanse iz senke se daju dvostrukom finalisti Rolan Garosa, Kasperu Rudu, ali i Aleksandru Zverevu (obojica na kvotu 13). Ispred njih je trenutno i Holger Rune sa kvotom 12.

Tu su još i Stefanos Cicipas i Danil Medvedev, dok ostali imaju znatno manje šanse, ukoliko se pitaju svetske kladionice.

Naredni turnir na kojem ćemo videti Novaka jeste Indijan Vels, a pripreme za Rolan Garos će krenuti tek kada se završi ova kratka američka turneja. Čim se vrati priča na šljaku Mastersima u Monte Karlu, Rimu i Madridu, tada će se kvote drastično menjati, jer ćemo imati veći uzorak forme svih pomenutih teniskih aktera.

telegraf.rs