Tuga za srpski fudbal: Umro Stanimir Trailović

Region

Bio je važan deo nekadašnjeg Sartida

U četvrtak, 1. februara 2024. godine u svom rodnom Smederevu, preminuo je Stanimir Trailović (71), nekadašnji potpredsednik Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, a ujedno i veliki fudbalski radnik koji je bio jedan od najzaslužnijih za rezultate Smedereva.

Uz ime Stanimira Trailovića se vežu upravo najveći uspesi Smedereva, pošto je bio jedan od važnijih za izgradnju sradiona Sartida pored Dunava, a duži niz godina je bio član uprave i portparol fudbalskog kluba Sartid.

U fudbalu je obavljao više funkcija, a bio je predsednik i Fudbalskog saveza Podunavskog okruga, član Izvršnog odbora našeg Saveza sa funkcijom potpredsednika. Takođe, bio je i Disciplinski sudija našeg regiona, kao i komesar za takmičenje Srpske lige “Zapad”.

Dao je izuzetan doprinos usponu i razvoju smederevskog fudbala, a uspešno je obavljao i dužnost delegata na utakmicama Srpske, Prve i Super lige Srbije. Po zanimanju je bio elektroinženjer, a obavljao je i dužnost predsednika Sindikata „Sartida“, Veća samostalnog sindikata Smedereva, kao i funkciju potpredsednika Samostalnog sindikata metalaca Srbije.

Stanimir ima i sina Stefana, koji je trener sa PRO licencom.

(Telegraf.rs)