“NISAM GA JA UZELA NA SILU, SAM JE DOŠAO” – DA LI SU ŽENE STVARNO KRIVE AKO ODVEDU TUĐEG MUŽA?

Region

Da li nešto što je zaista naše može nam biti oduzeto? I zašto se češće misli da su druge žene krive jer je muškarac napustio porodicu, nego on sam?

Možda ste u čuli kako se kaže “Ona ga je odvojila od porodice”. Pod ona se misli na drugu ženu, ljubavnicu. Pa da li je to baš tako? Sa druge strane kada razmislite, niko nije prisiljen da ode u zagrljaj drugoj ženi ako to ne želi. Takva vrsta odgovornosti bi trebala biti isključivo na muškarcu.

Do njega je da li će on otići i napustiti porodicu ili ne. Ali isto tako, pojedine žene smatraju da je ponekad lako manipulisati muškarcem i navesti ga na takav izbor. Skoro svaki muškarac ima svoje principe i standarde, neki su spremni da iste pokaze, neki ne. Individualno je.

Jedan muškarac neće ni primjetiti udvaranje zgodne sekretarice, ako nema takve namjere. Međutim, često se postavlja i pitanje da li žena u pojedinim slučajevima treba preuzeti odgovornost ukoliko njen muž učini čin preljube ili ima avanturu? Odgovor bi bio, ne.

Dok za svoje postupke naravno, i one trebaju preuzeti odgovornost. Nažalost, postoje brojni načini za uništavanje jednog odnosa, nije sve u prevari ili izdaji. Ponekad je loša porodična atmosfera, pritisak, ne potostojanje empatije itd. samo pokretač za loše postupke u braku.

Sve u svemu, svako od partnera nosi odgovornost za svoje postupke. Isto tako, rijetko kada će druga žena uticati da vas vaš muškarac prevari, ako on to ne želi. Jedino, ako postoji potajna namjera već u njemu, takav čin će biti realizovan. Ponekad je nezahvalno kriviti drugu stranu.

Vaš problem vama i vašoj porodici prouzrokuje prvenstveno vaš muž, i sa njim treba da razgovarate. Žene naravno, često od stanja nevjerice i šoka tako ne razmišljaju, pa su sklone da krive sve oko sebe. Kada malo bolje razmisle, uvide da niti su one krivi, ni druga strana, nego prvenstveno on.

Bilo kako bilo, izgradnja zdravog i skladnog odnosa se ne postiže preko noći, već vremenom. Na neke stvari ne možete uticati, na neke možete. Sve dok je u vašoj moći da nešto ispravite vi to i u radite, kada nije, ne krivite sebe, bitno je da ste dali vaš maksimum. infopult.info