Šok za Srbiju na startu Dejvis kupa: Kecmanović poražen od 142. tenisera sveta u Kraljevu!

Region

Ovo niko nije očekivao

Nije dobro počelo po selekciju Srbije u Dejvis kupu… Miomir Kecmanović je posle sjajnog nastupa u Australiji poražen od Lukaša Klajna sa 2-0, po setovima 7:6, 6:2.

Veliki favorit bio je Miša posle pomenutog Grend slema, gde ga je tek u osmini finala zaustavio Karlos Alkaraza, ali nešto jednostavno nije išlo. Susret je trajao samo 90 minuta uz poprilično lagan drugi set rivala.

U prvom nije delovalo da će do ovoga uopšte doći kada je prve brejk lopte u sedmom gemu u prednost od 4:3 pretvorio Kecmanović. U desetom je servirao za set, ali je prepustio brejk rivalu, a da se rolerkoster nastavi postarao se u naredna dva gema.

Najpre je opet došao do prednosti, a onda još jednom nije iskoristio servis za vođstvo, pa je u tajbrejku izgubio sa 7:2.

Drugi set potom pretvorio u pravu noćnu moru. Ušla je voda u uši Miomiru što je Klajn surovo kažnjavao u prvom i petom gemu stekavši nedostižnu prednost, potom i pobedu.

Reprezentacija Srbije se bez Novaka Đokovića u svojim redovima bori za plasman na završni turnir Svetske grupe Dejvis kupa. Za tako nešto potrebno je tri puta savladati Slovake. Naredni duel odigraće Dušan Lajović i Aleks Molčan.

(Telegraf.rs)