“Više neću da pešačim do škole, od sada ću ići autobusom”: Zlatokosa dobila novi dom, Taskovići presrećni

Region

Zlatokosa nije zaboravila ni one koji su njoj i njenoj porodici, svojim humanim gestom, učinili da dobije nov dom, pa je iskoristila priliku da im se svima i zahvali

Pogled pun nade i suza, osmeh, sreća i ljubav. Zlatokosa ne spava već dve noći, od uzbuđenja, dobila je novu kuću i sitno broji do preseljenja. Porodici Tasković stigla je nova šansa za bolje sutra, a ekipu Telegrafa dočekali su srdačno puni zahvalnosti – njihov težak život se menja!

Prošli smo već dobro poznati put do njihove stare kuće, a u mojoj glavi samo jedna misao: “Još samo par dana i više nikada neće morati da prolaze ovuda”. Stižemo, a Anđelina sestra Milica poletela mi je u zagrljaj. Plače, nije mogla ni da zamisli da će snovi njene porodice postati java.

U znak zahvalnosti, sačekala nas je bogata trpeza, sreću niko nije mogao da sakrije.

Priča male Anđele iz Lepčinca koja sa svojom porodicom živi na vrhu planine Vučica, odsečena od sveta i civilizacije potresla je celu Srbiju, međutim, zahvaljujući našoj velikoj estradnoj zvezdi Dragani Mirković i fondaciji Ane i Vlada Divca ova devojčica zajedno sa svojom porodicom dobila je novi dom, a zbog toga je kako ističe za Telegraf.rs veoma srećna.

“Nova kuća mi mnogo znači i mnogo sam srećna”, uz osmeh je rekla Anđela koja više neće morati da pešači dva sata do škole i to u jednom pravcu.

Od njene nove kuće do škole imaće direktnu autobusku liniju, a obezbeđena joj je i besplatna mesečna karta.

“Više neću da pešačim do škole, od sada ću ići autobusom”, otkrila nam je Zlatokosa.

Anđela i njena sestra Milica već su izabrale svoju sobu koju će okrečiti u roze, a uzbuđena devojčica srećne vesti podelila je i sa svojim drugaricama.

“Rekla sam i njima da sam dobila novu kuću, one su jako srećne zbog mene”, kazala je ona.

Zlatokosa nije zaboravila ni one koji su njoj i njenoj porodici, svojim humanim gestom, učinili da dobije nov dom, pa je iskoristila priliku da im se svima i zahvali.

“Bilo mi je mnogo lepo u Beogradu, zahvaljući vama, Dragani Mirković i Tamari naravno. Mnogo mi je bilo lepo. Hvala i fondaciji Divac, hvala mnogo”, poručila je ova skromna devojčica.

Kada je ekipa Telegrafa prvi put bila u Lepčincu Anđelin tata, Tomislav nakon mnogo praznih obećanja nije verovao da će bolje sutra ikada doći, međutim, on sada ne skida osmeh sa lica, a već se upoznao i sa komšilukom koji ih je oberučke prihvatio.

“O ovome nismo ni sanjali, ovo je zaista pravo zadovoljstvo. Hvala i Tamari i vašoj akciji. Srećni smo što imamo novi dom i živećemo sigurno lepše”, istakao je domaćin.

Na novom imanju, imaće još bolje uslove za poljoprivredu od koje su i ranije živeli, a kako Tomislav ističe traže i posao.

“Sada sve uslove imamo, i prodavnicu i autobus, naći ćemo i posao, biće mnogo lakše”, kazao je naš sagovornik.

Anđelina majka sada više neće brinuti o vukovima i šumi, njena mezimica neće pešačiti kilometre do škole, već će imati obezbeđen prevoz.

“Voziće se autobusom, imamo i nov dom, mnogo nam znači, hvala svima”, istakla je.

Kako kaže, jedna od želja bila je da se makar stara kuća malo preuredi, ali nije ni sanjala da će dobiti potpuno novu.

“Iznenađeni smo, baš nam je bolje ovde. Sad smo dobili nov dom”, navela je dodajući da se jako raduje što će sada imati i komšiluk sa kojim će mmoći da popiju i kafu.

I želja Anđeline starije sestre se ispunila, Milica je dobila i posao, a kako nam je otkrila, jako je uzbuđena zbog toga.

“Radujem se mnogo što imam novi dom i nov posao. Imam bolje uslove za život, mnogo sam srećna”, rekla je.

Priča o devojčici, Zlatokosi, mnoge je dirnula u srce, a sada će sigurno poslužiti i kao nova nada i primer da su čuda moguća i da se dešavaju.

Ekipa Telegrafa porodicu Tasković ostavila je da uživaju u svom novom domu, a Anđela je požurila, morala je da uradi domaći, jer kako kaže, želi da bude najbolji đak.

Podsetimo, nakon akcije Tamare Misirlić, pisanja Telegrafa i velike donacije Dragane Mirković, akciji prikupljana 25.000 evra za novu kuću porodici Tasković priključila se i fondacija Ane i Vlade Divca koja je uplatila preostali iznos. Ova hrabra devojčica će sa svojim najmilijima napokon dobiti novi dom i humane uslove u kojima svako zaslužuje da živi.

U sredu je i zvanično u Vranju potpisan ugovor sa porodicom o kupoprodaji, a ovom činu prisustvovali su i članovi fondacije Divac i Tamara Misirlić, velika humanitarka koja je i pronašla Taskoviće.

Anđelu Tasković iz Lepčinca kod Vranja delilo je 25.000 evra od nove kuće i humanih uslova u kojima svako zaslužuje da živi. Nakon Draganine i donacije porodice Divac, snovi ove prelepe devojčice su napokon ostvareni.

Ekipa Telegrafa posetila je porodicu Tasković u Vranju uverivši se kakvo je stanje stavri, te da se do njihove kuće jedva dolazi.

Kako bismo makar ublažili patnju ove devojčice, doveli smo je Beograd i ispunili jednu od njenih najvećih želja – upoznali smo je sa njenom omiljenom pevačicom Draganom Mirković.

Pokazavši još jednom svoju veličinu i humanost, Dragana je bez reči prihvatila poziv naše ekipe, te je iznenađenje za Anđelu bilo poptuno uspešno!

“Ćao lepotice, ti si rekla da želiš mene, a ja sam u stvari želela tebe da upoznam”, rekla je Dragana i pošla u zagrljaj Anđeli koja je bila van sebe od sreće.

Suze radosnice, sreća i puno ljubavi u tim momentima preplavile su studio Telegrafa, a Mirkovićeva je istakla i da se mnogo trudila, čim je čula za Anđelu, da je i pronađe, te ju je iznenadila jednim televizorom.

“Danas ćeš dobiti jedan televizor za svoju sobu, a kad budeš imala vremena idemo da odaberemo lepu sobicu za tebe”, kazala je tada Mirkovićeva koja je prvobitno planirala da devojčici sredi i opremi sobu. Međutim, ona je dala mnogo više, uplativši vrtoglavu sumu novca koja je obezbedila trećinu kuće.

(Telegraf.rs)