Oglasio Se Vrhovni Sud: Zašto Je Severina Izgubila Skrbništvo Nad Sinom?

Showbizz

Oglasio se Vrhovni sud: Zašto je Severina izgubila skrbništvo nad sinom?

Vrhovni sud objavio je odluku o slučaju skrbništva nad sinom Severine Vučković i Milana Popovića. Vijest je to koja je u utorak šokirala mnoge, a Severina se već nekoliko puta oglasila i poručila da će se boriti ‘do zadnje kapi krvi za svoje dijete’.

Naime, presuda Županijskog suda u Splitu kojom je odlučeno da će sin, za kojeg roditelji imaju zajedničko skrbništvo, živjeti s majkom, sada je ovom odlukom Vrhovnog suda ukinuta. Sud je, kako je sada to javno objavljeno, prihvatio zahtjev za revizijom kojeg je podnio Milan Popović. On je ukazao da Županijski sud u Splitu nije usmeno ispitao vještake iako je on to izričito tražio.

Prema odluci Vrhovnog suda je zbog toga došlo do bitne povrede odredaba parničkog postupka. Vijeće Vrhovnog suda smatra kako je propust napravljen upravo u tome što vještaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu unatoč zahtjevu jedne od stranaka.

“Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtijevala da se vještaka usmeno sasluša na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, neovisno o tome što se prethodno općenito izjasnila da na nalaz i mišljenje vještaka nema primjedbi, došlo je do bitne povrede odredaba parničnog postupka. Zato je drugostepena presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje”, navodi se u odluci, piše 24sata.

Radio Sarajevo