Srpsko tenisko čudo Došla sam da osvojim titulu, sama sam sebi idol

Svijet

Dobar početak turnira.

Srbija će ove godine na Austrlaijan openu imati samo jednog predstavnika u juniorskoj konkurenciji. U pitanju je talentovana Teodora Kostović koja je 13. nositeljka na turniru, a svoj nastup u Melburnu je započela trijumfom.

Ona je pobedila Elenu Ruksandru Barteu iz Rumunije rezultatom 4:6, 6:3, 6:4, a sve je moglo da bude gotovo i brže jer je u prvom setu koji je izgubila vodila sa 4:0.

„Moglo je da se završi i ranije, ali rekla bih da je sve bilo do glave. Prvi set sam odlično krenula, ali su krenule misli da mi lutaju svuda i izgubila sam šest gemova za redom. Ali, dešavalo mi se to i pre i znala sam šta treba da radim, da treba da se vratim na teren, a ne da lutam mislima okolo i završim meč kako treba“.

Osvrnula se potom i na ambicije u Australiji.

„Na koji god turnir da dođem, planiram da ga osvojim. Sada je stvar do mene kako ću igrati mečeve i prolaziti kroz svako kolo, ali potrudiću se da odem daleko“.

Zanimalo nas je i da li je stigla da pogleda naše predstavnike u seniorskoj konkurenciji.

„Gledala sam Miomira dok sam se zagrevala, bio je taj-brejk, ali sam posle morala da odem da se zagrevam za meč. Nole, svi znamo da će osvojiti turnir“.

Ovo joj je poslednja sezona na juniorskom nivou pa smo se u razgovoru dotakli i ženskog seniorkog turnira i da li je neka igračica impresionirala.

„Generalno, sve igračice ovde znaju da igraju tenis. Nemam omiljenu, jer sama sebi omiljena. To su mi buduće rivalke, a nadam se da ću već sledeće sezone igrati seniorske grend slemove i da za sada skupljam iskustva sa ovihjuniorskih turnira“.

Za kraj, otkrila nam je i planove za naredni period.

„Ove godine ću igrati sva četiri juniorska grend slema, a možda odigram par fjučersa na seniorskom nivou“.

nova.rs