„Federer mi je bio idol, ali sam onda shvatio koliko je veliki Novak“: Argentinac za Nova.rs o GOAT trci

Region

Divi se Đokoviću.

Argentinac Sebastijan Baez odigrao je u Melburnu možda i svoj najbolji grend slem do sada u karijeri. Palasman u treže kolo grend slema moćda nije spektakularan rezultat, ali je potvrda kontinuiteta jer je isti uspeh ostvario i par meseci ranije na US Openu.

Početkom godine je ostvario i rekordan plasman na 26. mesto ATP liste, pa bi ova sezona mogla da bude ta u kojoj će krenuti ka vrhu.

Nakon dva trijumfa na startu runira, ispao je od janika Sinera, ali nema razloga za nezadovoljstvo o čemu je pričao i u intervjuu za Nova.rs

„Mislim da je moj nivo tenisa biio dobar u otm meču, ali nije bio dovoljan da igram protiv velikih igrača kao što je Janik Siner. On je bio sjajan i moram da mu čestitam i da mu poželim sreću u nastavku turnira. Pokušaću da nastavim da radim i da poboljšavam igru u mnogim segmentima“ kaže u razgovoru za naš sajt.

Osvrnuo se i na ono što ga čeka u nastavku sezone.

„Moram da popravim sve segmente svoje igre. Moram da radim na servisu, riternu, forhendu, bekendu, izlascima na mrežu i da poboljšam slajs. Stalno tražim od trenera da radimo na svemu iz treninga u trening. Tražim da budemo fokusirani na tenis, na posao 24/7“.

Kada je počeo da se probija ka svetskom vrhu, pričao je da voli d auči od najboljih i da se između ostalih divi mentalnoj snazi Novaka Đokovića.

„Učim iz svakog meča koji igram protiv najboljih igrača. Evo, dva puta sma igrao protiv Janika Sinera i uspeo sam nešto da naučim iz toga. Isto kao što sam to radio iz mečeva sa Danilom Medvedevim, Aleksanrom Zverevim, Stefanosom Cicipasom.

Pre dve godine sam igrao protiv njega na istom terenu kao sada sa Sinerom. Ali bilo da igram protiv njih ili ne, uvek imaš veliku priliku da vidiš šta treba da napraviš da bi poboljšao igru. To su teniseri koji će uvek da ti pronađu manu i iskoriste je. Mnoge sam gledao od kako sam bio mali, a sada igram protiv njih. Cilj mi je da za tri meseca kažem da sam bolj igrač nego sada“.

Za razliku od većine igrača, ne smetaju mu nova pravila koja dozvoljavaju veću slobodu navijačima koji sada stvaraju veliku buku u pojedinim trenucima.

„Nije me briga, uvek se fokusiram na igru. Mogu da se smeju, vrište, to je deo sporta i same igre, ali mi ni najmanje ne smeta“.

Pitali smo ga i šta misli o trci za najboljeg igrača svih vremena, a sjajni Argentinac je dao zanimljiv odgovor.

„To je teško pitanje. Ako pogledate brojke, to je definitivno Novak Đoković, ali to je od osobe do sobe. Uvek sam voleo Rodžera Federa, bio je idol celog mog života. Međutim, kada sam počeo da igram sa najvećim igračima na turnirima, shvatio sam koliko je veliki zapravo Novak. Svi su samo pričali o Rafi ili Rodžeru, a niko o Novaku. Bio je tu uz njih do 2011. godine, drugi, teći igrač planete, a onda je nakon toga osvojio sve. I sve do tog trenutka niko nije priačo njemu. Ne znam ko je najveći igrač svih vremena, ali mi je drago da sam uživao u najboljim trenucima i Rafe i Rodžera i Novaka.nova.rs