Najlepša podrška na treningu Novaka pred osminu finala: Devojčica stidljivo izgovarala samo jednu reč

Zanimljivosti

Uz mahanje pri izlasku, Novak je napustio arenu i otišao na poslednju pripremu pred susret sa Francuzem

Novak Đoković će posle 03.30 časova po srpskom vremenu nastupiti protiv Adrijana Manarina u osmini finala Australijan Opena, a podnevni termin je iskoristio da odradi trening i pripremu za predstojeći izazov.

Kao i po običaju, svi članovi tima su bili prisutni pod zatvorenim krovom Rod Lejver arene, jer je u Melburnu prilično oblačno i povremeno pada kiša.

Novak je sa sparing partnerom najviše radio na riternu, zahtevao je da mu se servira ravno i da ovaj sa druge strane uđe par koraka u teren.

Priprema je uvek jasna, a ona glasi da se vežbaju situacije koje bi mogle da vas zadese protiv datog protivnika. Manarino je igrač koji se ne kreće mnogo i prilično precizno i ravno plasira udarce.

Na tribina je bilo nekih 200 gledalaca koji su nešto ranije uspeli da uđu na glavno borilište Australijan Opena, a redari nakon toga nisu dozvoljavali da se njihov broj i poveća, verovatno zbog više tehničkih razloga.

U prvim redovima je bila jedna devojčica koja je konstantno dozivala Novaka po prezimenu, a mešavina australijanskog i “dečjeg” jezika je taj izgovor napravila veoma simpatičnim, jer se moglo čuti “Džokevič”.

Uz mahanje pri izlasku, Novak je napustio arenu i otišao na poslednju pripremu pred susret sa Francuzem.

Ukoliko prođe ovaj izazov, srpski as će igrati protiv pobednika duela Tejlora Frica i Stefanosa Cicipasa.

(Telegraf.rs)