“Pesma koju sam mu posvetila je najveća tuga”: Ilda Šaulić otkrila šta joj je Šaban zamerao u karijeri

Zanimljivosti

Pevačica nikada nije jurila trendove, već je pesme uvek birala srcem

Ilda Šaulić je krenula putem svog oca Šabana Šaulića, posvetila se muzici i izgradila svoj stil po kome je prepoznatljiva.

Pevačica nikada nije jurila trendove, već je pesme uvek birala srcem, pa je tako otpevala i neke od najtužnijih balada.

– Moje pesme su sve nekako bile tužne. Što bi rekao moj tata: „Imaš li ti ćerko neku pobedničku pesmu?“. Uvek su sve pesme bile nekako setne, tužne, stalno nešto patim, ne znam. Meni se dešavalo da i u trenucima kada sam bila srećna snimam takve pesme. I dan danas snimam takve pesme, jer ih volim i pogađaju me. Volim tako teške i emotivne, na primer uz Vidu Pavlović mogu uvek da zaplačem. Ne zato što ta priča mene pogađa, nego zaista volim tu setu, ne mora tekst da se lično odnosi na mene – rekla je ona za Grand, te otkrila koju najemotivniju pesmu je posvetila ocu:

– Emotivno najteža pesma koju sam snimila nije posvećena nekim muško-ženskim odsnosima. To je pesma „Suza“ koju sam ja posvetila mom pokojnom ocu, i to je neka najveća tuga ako gledamo kroz pesmu i moj život.

Podsetimo, Ilda je nedavno otkrila da će se u budućnosti posvetiti obradi pesama svog oca Šabana Šaulića.

Šabanova naslednica istakla je da očeve pesme niko ne može da otpeva bolje od njega, ali će ona dati sve od sebe da i u njenoj interpretaciji budu kvalitetne.

– Tatine pesme niko ne može da otpeva bolje od njega, ali sam poželela da neke od njih uradim na drugačiji način, pošto verujem da treba i dalje da se slušaju. Želim da ih približim nekom mom fazonu. Taj posao je za mene veliki izazov i drago mi je što sam se u to upustila – rekla je Ilda za magazin “Gloria”.

(Telegraf.rs)