Herojski čin srpskog MMA borca: Spasao čoveka na auto-putu, za dlaku izbegnuta tragedija

Region

Potez za svako poštovanje…

Srpski MMA borac Dušan Džakić herojskim činom je sprečio tragediju većih razmera!

Naime, on je prošle noći na auto-putu prisustvovao jezivoj sceni u kojoj je čovek nakon udesa krenuo da prelazi kolovoz, ali ga je Džakić u tome sprečio i spasao mu život.

Ovu priču preneo je Dušan Džakić putem svog Instagram profila.

– Sinoć na auto-putu, auto pored mene u brzoj traci me pretiče, odjednom proleće u vazduh bukvalno santimetrima ispred mojih kola, skoro preko haube, prevrće se i nabija u bankinu,klizeći metrima. U isto vreme moram da kočim ili ga udaram, da gledam u retrovizor gore i levo ima li kola, sve u trenu. Bog me sačuvao prvi put tada – napisao je Džakić, a onda dodao:

– Parkiram odmah u zaustavnu traku,izlećem, zovem druga jer sam u šoku zaboravio broj policije,govori mi, zovem njih i hitnu pomoć. Prilazim kolima, derem se ” Jesi li živ”, izlazi čovek krvave glave. Dobro je Bog ga je sačuvao – nastavio je srpski MMA borac.

Džakić je takođe naveo da je krajnjim naporima uspeo da čoveka spreči da istrči na auto-put, te da je čovek iz automobila bio u alkoholisanom stanju.

– Sada ono najbitnije. Pošto smo na auto-putu, kola proleću pored nas, palim lampu na telefonu da usmerim kola od nas jer su svuda delovi auta po putu i proklizaće neko i ubiti nas. U tom trenutku vidim da nešto traži čovek i hoće na put,kaže traži telefon!?!? Osetim jak miris alkohola, pijan je. Rvem se jednom rukom da mu ne dam. Kaže ” Beži bre, alo!” , ” Ja sam budala bre, ne znaš ti ko sam “, Na moje idu kola kaže ” Ma ko ih j..e!” 25 minuta do dolaska hitne i policije vodim borbu da ga sačuvam, da usmerim druga kola od olupina da nas ne poubijaju, ruke mi se smrzle, 25 minuta agonije!!! Tu nas je Bog zajedno spasao. Od 500 automobila, stalo je dvoje ljudi i otišlo. Sve vreme se borim da usmerim kola od nas koja proleću po zaleđenom putu i kršu od otpadaka i ostataka njegovog auta,i sve vreme se borim i sa njim da ne ide na put.Vi ne razumete taj strah za život tih 25 minuta. Sveta Trojica i anđeo čuvar su nas spasili, nemam drugog objašnjenja – napisao je srpski MMA borac i još jednom apelovao na sve da ne sedaju za volan ukoliko popiju alkohol:

– Ovaj čovek je verovatno divan i bolji od mene stotinu puta,kada je trezan. Alkohol, droga,pa i kocka, menjaju svest. Molim vas u tim stanjima ne vozite! Apelujem na sve vas,čim vidite neko da pije ili slično,ne dajte mu za volan! Ja sam sinoć osetio strah najveći ikada u životu,strah za svoj život,ali nisam mogao otići ni skloniti se malo dalje, jer ne bih sebi oprostio. Sinoć sam osetio u stvari koliko je život veliki. I koliko je Bog milostiv i prisutan!

Slavite gospoda, jer je dobar, jer je doveka milost njegova ,kaže Psalmopevac.Amin – stoji u objavi Dušana Džakića.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dusan Dzakic (@dzakic_____dusan)

(Telegraf.rs)