Đoković prošao u 2. kolo Australijan opena: Novak se namučio protiv Hrvata, ali slavio posle četiri sata!

Region

Nije bilo sve tako idealno, ali, na kraju se dobro završilo

Srpski teniser Novak Đoković na dobar način je započeo odbranu trofeja u Australiji, na prvom Grend slem turniru u godini, gde je bio bolji od Hrvata Dina Prižmića sa 3:1, po setovima 6:2, 6:7, 6:3, 6:4 posle četiri sata gre!

Nije ovo bilo najbolje izdanje Đokovića, štaviše, na momente nije bilo ni dobro, pošto se očekivao isuviše lak trijumf u ovom meču. Očekivalo se da će Novak ovo završiti u samo tri seta, što je pokazao i njihov prvi odigrani u ovom duelu.

Dino Prižmić je bio zbunjen, nije mogao da igra svoju igru, svoje servis gemove je dobijao uz dosta muke, odnosno, dva koliko je i osvojio u ovom delu igre. Nije bilo sigurnosti, a Đoković je to koristio, pokazao je zašto je najbolji i zašto je trenutno na 1. mestu ATP liste.

Lako je Đoković igrao u tom prvom setu, svoj servis je čuvao, pa je lako isti i osvojio sa ubedljivih 6:2.

Međutim, u drugom setu se sve promenilo na ovom meču. Sada je Dino bio taj kome je sve išlo od ruke, dok se Đoković mučio, igrali su sigurno, čuvali su svoje servise, poen po poen. S vremena na vreme i Prižmić imao i neke neverovatne poteze, dok je Novaka pomalo pogodila i nervoza.

Đoković je pravio neke ne baš svojstvene greške, a Dino je to koristio i dobrano je namučio “GOAT-a”.

Eskalacija ovog seta, kao i sve ono što je bilo loše po Novaka je došlo u taj-brejku, kada je Dino vodio sa velikih 6:2, imao je čak četiri set lopte. Nekako je Đoković sačuvao jednu, pa drugu, pa treću… Ali, tu četvrtu nije uspeo i Prižmić je na svom debitanstkom nastupu na Grend slem turniru došao do tog seta.

Treći set je doneo sličnog Novaka, ponovo Đoković nije mogao baš da bude svoj, nešto ga je kočilo, dok je Dino Prižmić, koji je već tražio lekarske tajm-aute i pomoć medicinskog tima bio taj koji je diktirao tempo igre.

Osvojio je Đoković prva dva gema u ovom setu, vodio je sa 2:0, kada je onda dopustio Dinu da veže tri gema, od čega dva brejka i povede sa 3:2. Servirao je potom Prižmić, činilo se kao da ima sve u svojim rukama, ali se tada i Novak upitao za nešto.

Đoković je vratio brejk i izjednačio na 3:3, a onda je vezao i nova tri gema, čime je dobio ovaj set sa 6:3.

Upravo se čini kao da je ovaj set i bio ta prevaga, da je Novak Đoković na psihičkom planu uspeo da dobije Dina Prižmića, koji je ponovo delovao kao u prvom setu – zbunjeno.

Odmah na startu seta je Novak napravio jedan brejk, onda i drugi, poveo je sa velikih 4:0 u ovom setu i činilo se kao da će sve isuviše lako finiširati, međutim… Ponovo se Dino probudio kada to skoro niko nije ni očekivao.

Odbranio je svoj servis, potom je vratio i jedan brejk, a i odbranio svoj servis gem. Došao je do 4:3, kada je Đoković ponovo servirao. Novak je ipak ovoga puta bio siguran, smiren i veoma lako je dobio gem.

Imao je potom Đoković četiri meč lopte na servis Prižmića, ali, nije to iskoristio.

Morao je sve da radi na svoj servis, lako je to iskoristio i slavio je protiv Hrvata.

Uživo Novak Đoković – Dino Prižmić 2:1 (6:2, 6:7, 6:3, 5:3, -:-)
TOK MEČA UŽIVO:

IV SET

6:4 – Kraaaaj! Novak je slavio!

5:4 – Opet se odbranio Dino, Novak servira za pobedu.

5:3 – Siguran Novak sada na svoj servis, Dino servira za ostanak u meču.

4:3 – Uzima novi gem Prižmić, Novak je sada u problemu.

4:2 – Vraća jedan brejk Dino u ovom setu.

4:1 – Dino Prižmić uzima gem na svoj servis i ostaje u životu!

4:0 – Brutalna igra Novaka Đokovića, koji krupnim koracima grabi ka drugoj rundi.

3:0 – Ogromna dva brejka prednosti za Đokovića, neke stvari sada dolaze na svoje mesto.

2:0 – Novak potvrđuje brejk! Ovo je dugo nedostajalo, siguran servis gem, gde se Đoković nije mučio sa protivnikom, već gde je odigrao na sjajan način od početka do kraja.

1:0 – Ideee brejk odmah na startu! Imao je Prižmić priliku da sačuva svoj servis gem, ali, Novak je podigao nivo igre. Đoković je na samom kraju, pri brejk lopti imao i čist smeč, malo je loše odigrao, Dino je pokušao da vrati, ali, loptica je otišla u aut.

III SET

6:3 – Evo ga set za Novaka, dobro je, Đoković se ne predaje i sada ima veliku prednost!

5:3 – Uzima brejk Novak! Đoković sada servira za set.

4:3 – Spasio je Novak Đoković dve brejk lopte sada u ovom gemu i uspeo je da dođe do veoma važnog gema i povede konačno.

3:3 – Koristi treću brejk loptu Novak Đoković i odmah vraća servis zaostatka!

2:3 – Maratonski gem i brejk pripada Prižmiću, čak sedam đusova je bilo u ovom gemu. Uspeo je na kraju Dino da osvoji ovaj veoma težak gem.

2:2 – Sada Prižmić brani i svoj servis, koji mu funkcioniše sjajno.

2:1 – Vraća brejk Prižmić… Đoković je napravio neiznuđenu grešku kad je bilo najvažnije i poslao je lopticu u mrežu.

2:0 – Breeeejk za Novaka! Đoković je bio dosta dobar i smiren, iskoristio je sve greške svog protivnika, koji je duplom greškom iz servira predao i brejk srpskom teniseru.

1:0 – Ovo može da brine. Novak je odigrao dosta slabiji gem, gubio je u dva navrata, a onda je uspeo da povede i iskoristi prvu priliku da osvoji gem kada je imao prednost.

II SET

6:7 – Osvaja set Dino Prižmić. 7:5 je bilo u tajbrejku. Iskoristio je Prižmić tek svoju četvrtu set loptu.

6:6 – Ide se u tajbrejk!

5:6 – Opet Prižmić bez izgubljenog poena… Novak servira za opstanak u setu.

5:5 – Novo poravnanje, odličan je bio Novak. Ovaj set će imati i dašak drame u sebi, publika će moći još više da uživa.

4:5 – Nije poljuljao Novak sada Dina, koji opet uzima veoma lako servis gem.

4:4 – Prelako Đoković uzima ovaj gem. Odlični servisi i to je sve što

3:4 – Dosta naporan gem, ali, na kraju pripada Prižmiću. Igralo se napeto sve do 30:30, kada je Đoković potom lopticu izbacio van terena i tako dao priliku Dinu da dođe do gema. Dovoljna je bila jedna prilika i odmah ju je iskoristio.

3:3 – Dobro je. Težak gem osvaja Novak sada. Dosta se mučio protiv Prižmića, ali, došao je do šestog asa i time je i osvojio gem.

2:3 – Vraća odmah brejk Novak Đoković. Nema šale s njim.

1:3 – Ide sad brejk Prižmića. Neverovatno igra Hrvat u ovom drugom setu.

1:2 – Dino sada odlično igra, kao da je neki drugi teniser izašao iz svlačionice. Prižmić uzima prvi gem bez izgubljenog poena.

1:1 – Preiskusan je Novak za ovakve stvari. Lako Đoković dolazi do gema.

0:1 – Sada Prižmić mnogo bolje otvara set na sovj servis. Odlično je servirao, terao je Novaka da se brani, a napadi su mu bili smisleni, ali i ubojiti.

I SET

6:2 – Osvaja prvi set Novak! Rutinski!

5:2 – Novi brejk! Đoković uzima i još jedan gem bez izgubljenog poena. Sada Novak servira za osvajanje prvog seta.

4:2 – Opet rutinski Novak, četiri laka poena na svoj servis. Prižmić ne može da naškodi uopšte kada Srbin servira.

3:2 – Prižmić je osvojio ovaj gem, ali, tražio je pomoć lekara. Dosta se muči Dino, ne može na svoj servis da osvoji lak gem.

3:1 – Ponovo je siguran Novak na svom servisu.

2:1 – Evo ga i prvi gem u karijeri za Prižmića, koji je pokazao nekoliko lepih poteza. Poveo je sa 30:0, kada je napravio duplu servis grešku, potom je Đoković uspeo da ga stigne i izjednači na 40:40, ali je ovoga puta Dino bio smireniji i iskoristio je svoj servis.

2:0 – Veoma lak gem za Novaka Đokovića, koji je uz samo jedan izgubljen poen došao do četiri poena, te je sačuvao svoj servis.

1:0 – Odmah brejk! Novak Đoković je pokazao kvalitet i klasu ovom mladiću, došao je veoma lako do 30:0, nakon čega se Dino povratio. Prižmić je nekako došao do “đusa”, bilo je 40:40, kada je spasio jednu brejk loptu, ali, na drugoj je napravio grešku i tako je prepustio rano vođstvo našem teniseru.

KOMENTAR PRE MEČA:

Srpski teniser Novak Đoković ima pred sobom meč prvog kola na Australijan openu, gde mu je protivnik Dino Prižmić, mladi 18-godišnji Hrvat koji je do glavnog žreba stigao kroz čak tri kola kvalifikacija, dok je njihov duel na programu od 09 časova uz direktan prenos na Eurosport kanalu.

Đoković je ogroman favorit kako na ovom meču, tako i na samom turniru, gde bi trebalo da dođe do nove, svoje 12. titule na ovom turniru.

Prva prepreka je možda i ona najlakša, makar kada se radi o protivniku na papiru, pošto je Prižmić bliži 200. poziciji, nego li TOP 100.

Samim tim, Đoković bi trebalo da lako pređe preko prve prepreke, međutim, ne treba ni otpisati tako olako nijednog protivnika na Grend slem turnirima.

(Telegraf.rs)