Ovaj putopisac je donirao stambeno naselje od 4 milijuna dolara samohranim majkama

Zanimljivosti

SLAVNI američki putopisac i televizijski voditelj Rick Steves stekao je široku popularnost zahvaljujući svojim putopisima i emisijama posvećenima putovanjima. Međutim, manje je poznato da je 2005. godine donirao značajnu količinu novca kako bi pomogao samohranim majkama u SAD-u.

Steves je te godine odlučio investirati u izgradnju kompleksa stambenih jedinica namijenjenih isključivo samohranim majkama i njihovoj djeci. Kompleks se sastojao od 24 jedinice i vrijedio je 4 milijuna dolara. Izgrađen je u suradnji s neprofitnom organizacijom Young Women‘s Christian Association (YWCA).

“To je samo logično…”
Njegova donacija omogućila je izgradnju kompleksa s više stanova koji su u potpunosti bili prilagođeni potrebama samohranih majki. Kompleks je osmišljen na način i da pruža dodatnu podršku samohranim majkama. U to spadaju zajednički prostori za druženje, kao i pristup obrazovnim resursima.

Steves nije samo osigurao novac za izgradnju ovih kompleksa, već je i osobno bio uključen u proces planiranja i izgradnje.

“Zamislite koliko sam sretan što mogu osigurati jednostavan dvosobni stan za majke i djecu dok se one bore da svoj život vrate na pravi put… I to puta 24. Za mene ovo nije ništa osobito plemenito ili suosjećajno… To je samo promišljeno i logično korištenje mog kapitala”, rekao je tad.index.hr