Malinu, koja je bacila bebu Viktora kroz prozor, tukao muž? Komšije otkrile šta se dešavalo pre požara u stanu

Region

Prema rečima komšija, Malinu je navodno često tukao muž i zaključavao u kući, a ona mu je svaki put oprostila jer ga je volela

Istražitelji pokušavaju da odgovore na brojna pitanja u slučaju bebe koja je umrla nakon što ju je majka bacila kroz prozor, pa skočila za njom, kako bi se spasile od požara u stanu u Rumuniji.

Prema rečima komšija, Malinu je navodno često tukao muž i zaključavao u kući. Njen sin Viktor umro je u bolnici nekoliko sati nakon incidenta, dok policija još uvek nije ispitala Malinu jer je i dalje u teškom stanju.

Forenzičari pokušavaju da rekonstruišu tragediju. Vrata stana su zapečaćena i do okončanja uviđaja nikome od rođaka nije dozvoljen ulazak.

Izvori iz istrage rekli su da su se kobnog dana Malina i njen muž posvađali nakon što je muž došao kući sa posla oko 12.30 sati. Kada je opet otišao na posao, navodno je zaključao Malinu i malog Viktora u stanu. Oko dva sata kasnije, pre 15 sati, došlo je do požara u stanu.

Međutim, njen muž tvrdi da je Malina imala rezervne ključeve u stanu i da je u trenutku požara bio na poslu.

Komšija je ispričao da su u trenutku požara i vrata spavaće sobe u stanu bila zaključana.

“Nije mogla da izađe iz sobe, zato je bacila dete i ona skočila za njim. Nije imala drugi izlaz. Često ju je zaključavao u stanu, ona je plakala. Bila je veoma vezana za njega i mnogo ga je volela, ali on je bio izuzetno zao”, ispričao je komšija.

Malina, lekarka u bolnici Sveti Spiridon u Jašiju, bila je godinu i po dana u braku sa detetovim ocem, inženjerom. Često su se svađali, a žena mu je svaki put opraštala, pišu rumunski mediji.

4. decembra, komšinica u bloku je pozvala 112 da prijavi skandal između bračnog para. Čovek ju je udario, pretio joj je i čak je izbacio iz kuće.

Policajci koji su tada došli, izdali su privremenu naredbu zaštite na 5 dana na ime čoveka i odveli ga u Psihijatrijski institut Sokola. Žena je, međutim, odbila nalog za zaštitu. Nekoliko dana kasnije otišla je na odmor sa njim i detetom.

Sudski lekari kažu da je petomesečna beba zadobila izuzetno tešku traumu. Odeća i jorgan u koji je mali Viktor bio umotan, kako bi se ublažio pad, nisu mu pomogli. Umro je posle nekoliko sati u bolnici.

Istražitelji moraju da utvrde kako su majka i dete bili zaključani u kući i šta je bio izvor požara.

(Telegraf.rs)