Vladičinim Hanom odjekivale su sirene kamiona: Ono što su potom uradili humani vozači raznežiće svakoga

Region

Na Božić, pod sirenama i pratnjom policije kolona kamiondžija prodefilovala je kroz Vladičin Han. Mnoge građane su uznemirile sirene kamiona, a dodatno i policije, ne znajući da se radi o humanitarnoj akciji vlasnika kamiona, koji su delili paketiće deci nekadašnjih kolega, koji su preminuli.

Paketiće su dobila deca iz Surdulice i Vladičinog Hana. Na ovom humanitarnom defileu učestvovalo je oko 100 kamiondžija koji su podelili 200 paketića svoj deci koja su stajala pored puta da ih pozdrave.

Akcija je prošle godine održana po prvi put i paketići su deljeni deci nastradalih kolega kamiondžija.

Ove godine, u duplo većem broju su se odazvali vozači kamiona, te gotovo stotinu vozila formiralo kolonu koja je defilovala uz pratnju policije.

Humani vozači su za Badnje veče obradovali decu svojih kolega dok su danas na Božić, delili paketiće od Surdulice do Vladičinog Hana svoj deci koja su došla da ih isprate na defileu. Podeljeno je preko dve stotine paketića.

Organizatori ove nesvakidašnje akcije su bili Veljko Rašić i Dragan Tasić iz Vladičinog Hana i Boban Đenović i Milorad Tasić iz Surdulice.

(Telegraf.rs)