Umro Mario Zagalo

Zanimljivosti

Čuveni brazilski fudbaler je preminuo u 92. godini života

Legendarni brazilski fudbaler, a potom i fudbalski trener, Mario Zagalo preminuo je u 92. godini saoštila je Fudbalska federacija Brazila putem svog zvaničnog naloga.

Reč je o jedinom čoveku koji je osvojio četiri Svetska prvenstva u fudbalu. U saopštenju nije naveden uzrok smrti poznatog Brazilca.

Ipak, prema informacijama koje je posedovala španska Marka, Zagalo je tokom avgusta bio hospitalizovan zbog infekcije urinarnog trakta u Rio de Žaneiru.

Rođen je u Atalaji u Brazilu, 9. avgusta 1931. godine i osvojio je dva Mundijala kao igrač – u Švedskoj 1958. i u Čileu 1962. godine, a potom jedan kao menadžer u Meksiku 1970. godine i jedan kao pomoćni trener u SAD-u 1994. godine.

Tokom karijere nastupao je za Flamengo i Botafogo, kao i za Fluminense i Vasko da Gamu. Osim Brazila kao trener, imao je izlete u Kuvajt, Ujedinjene Arapske Emitate i Saudijsku Arabiju.

Interesantno je da je baš on Ronalda odveo prvi put na veliko takmičenje već sa 17 godina tokom 1994. godine. Tada su u sastavu bili još Tafarel, Bebeto, Romario, Karlos Dunga i mnogi drugi…

(Telegraf.rs)