Ovako, snimljeni dronom, izgledaju most i barža nakon udara broda kod Bačke Palanke

Region

Većina građana koji svakodnevno koriste ovaj prelaz je već obaveštena pa ne dolazi do stvaranja kolona i zastoja

Na mestu gde je jutros potonula barža sa veštačkim đubrivom, trenutno je mirno, ali je most koji vodi kao Iloku i Republici Hrvatskoj i dalje zatvoren za saobraćaj, a policija i u Srbiji i u Hrvatskoj preusmerava saobraćaj na alternativne prelaze.

Većina građana koji svakodnevno koriste ovaj prelaz je već obaveštena pa ne dolazi do stvaranja kolona i zastoja. Na snimcima koje smo napravili iz drona, ne vidi se da u vodi postoji ikakva mrlja, niti bilo kakav materijal koji je ostao u Dunavu. Zbog državne granice nismo mogli da snimimo oštećenja na mostu, ali smo pričajući sa meštanima saznali da se vide površinska oštećenja na jednom od stubova mosta.

– Jutros sam čuo za incident, kada je ćerka trebalo da krene za Hrvarsku, kasnije sam tek video sve u medijima, ali i dalje ne znam da li je nešto ugroženo, svako od komšija sad priča neke svoje teorije, to je uvek tako – kaže Branko koji živi u blizini obale Takođe na našim fotografijama vidi se i jedna barža, koja stoji nedaleko od mosta, ali nam nije poznato da li se radi baš o ovoj barži koja je krenula da tone.

U međuvremenu brod je pomeren u luku, ali su nam na ulazu rekli da je u pitanju privatni posed i da nemamo pravo da fotografišemo niti sa zemlje niti iz vazduha. Policajci koje smo zatekli u patroli kažu da ne smeju ništa da nam kažu i da moramo da se obratimo zvaničnim upitom.

Jutros se oglasio MUP Republike Hrvatske, odnosno PU Vukovarsko-srijemska i oni su rekli da je u slučaj u nadležnosti MUP Republike Srbije, a da su oni obavešteni o svemu i da prate situaciju.

(Teegraf.rs)