(VIDEO) Herojski čin: Muškarac spasio 3-godišnju djevojčicu i njenu majku iz vozila koje tone

Svijet

Tokom oluje Henk, koja ovih dana se širi sjeverozapadnom Evropom, muškarac i žena spasili su trogodišnju djevojčicu i njenu majku koje su bile zarobljene u poplavljenom automobilu.

Liam Stych i njegova partnerica Tia Draper bili su u šetnji Birminghamom, u Velikoj Britaniji, kada su ugledali bijeli automobil koji je odnijela poplava, prenosi Sky News.

Plutajuće vozilo se sudarilo sa mostom i zaglavilo u podvožnjaku. Tek tada su primijetili da je majka bila u autu sa trogodišnjom kćerkom.

Stych, inače saobraćajni inženjer, popeo se na most i izvukao djevojčicu iz automobila. Nakon nje je iz vozila izbavio njenu majku.

@littledoweknow.life

What a crazy experience we was orignially only going for a walk 🤯 #localhero #floods #rescue #scary #lifesavers #stutter #safe #inthemoment #sareholemill #hallgreen #silly #driver

♬ original sound – T

 

Nakon herojskog čina, Stych je za BBC rekao da nije junak, već jednostavno čovjek sa dobrim instinktima.

Oluja Henk bjesni širom sjeverozapadne Evrope. U mnogim zemaljama danas su prijavljene poplave, a padavine još ne jenjavaju, pa meteorolozi za naredne dane predviđaju dodatno povećanje rječnih korita.n1info