Čuveni biznismen uhapšen nakon što su njegov sin Viktor, mali Petar i Luka izgoreli u njegovom hotelu

Showbizz

Požar je izbio 26. decembra tokom noći, a u tom trenutku u objektima je bilo 26 osoba – prijatelja i članova porodice uhapšenog biznismena. On ih je kobne večeri pozvao da sami u objektu proslave praznike

Biznismen Kornel Dinicu, vlasnik hotela/pansiona Dacilor Farm u regionu prahova, u kojem je osmoro ljudi izgorelo prošle nedelje u požaru priveden je danas i određen mu je pritvor od 24 sata.

Osim Dinicua privedena su još dva menadžera objekta, a trenutno nije poznato za šta se terete. Iz tužilaštva je samo saopšteno da su privedeni u okviru istrage o požaru koji je izbio nekoliko dana uoči nove godine, a u kojem je stradalo i troje dece, među kojima i mali Viktor, sin privedenog biznismena i vlasnika pansiona.

Požar je izbio 26. decembra tokom noći, a u tom trenutku u objektima je bilo 26 osoba – prijatelja i članova porodice Dinicua. On ih je kobne večeri pozvao da sami u objektu proslave praznike. Uzrok požara još nije otkriven, a navodno je još 2019. godine ustanovljeno da u objektu postoje propusti koji se tiču protiv-požarne zaštite.

S druge strane, Dinicu tvrdi da mu je neko požar podmetnuo, sa namerom da mu uništi biznis. On je, podsetimo, pre nekoliko dana objavio na društvenim mrežama potresnu objavu, u kojoj je pokušao da opravda svoje sumnje.

U saopštenju tužilaštva navodi se da je naređeno privođenje troje lica, te da je ustanovljeno da je objekat, koji je poslovao od 2016. godine kao turistički objekat građen bez dozvole i nadzora, te da samim tim nisu ispoštovani protokoli protivpožarne zaštite.

Uhapšeni Dinicu je od ranije poznat pravosudnim organima. Hapšen je 90-ih zbog prevare i nanošenja telesnih povreda. Dovodio se u vezu sa brojnim finansijskim skandalima i krađama, ali navodno za iste nikad nije osuđivan, a za neke je procesuiran.

Podsetimo, u požaru u hotelu stradalo je osam ljudi, među kojima troje dece – Viktor Dinicu (11), kao i dvojica dečaka Petar i Luka.

(Telegraf.rs)