Ovo su jedine dve stvari koje štrumpf Mrgud voli, a Štrumpfeta nije u konkurenciji

Region

U stripovima je bio normalan lik, sve dok ga nije ujela “bzz” muva i tada je počeo sve da mrzi

Šta vam prvo padne na pamet kada se pomenu plava stvorenja? Štrumpfovi! Preslatki likovi iz čudesne šume koji su u večitoj borbi sa zlim čarobnjakom Gargamelom i njegovim mačorom Azraelom.

Kao klinci smo ih obožavali, a i današnje generacije nisu imune na Velikog Štrumpfa, Štrumpfetu, Kefala, Škrabala, Plašljivka…

Prvi put su se pojavili u stripu belgijskog autora Pjera Kulifora, poznatijeg kao Pejo, krajem 50-ih.

Deceniju kasnije oživeli su u crtanom serijalu od 10 epizoda (crno-bela tehnika), zasnovanom na originalnoj priči.

Čuvena američka producentska kuća “Hana i Barbera” snimila je 256 epizoda u periodu od 1981. do 1990, koje su prihvaćene širom sveta.

Na području bivše SFRJ emitovane su od 1983, a prvobitnu sinhronizaciju (kasnije ih je bilo više) obradila je TV Beograd, dok su glasove pozajmili Slavko Simić, Mića Tatić, Tamara Pavlović, Ljubiša Bačić i drugi poznati glumci.

Otac Štrumpfova osmislio je 150 različitih likova, među kojima su pomenuti Veliki Štrumpf, Štrumpfeta, ali i Licko, Snevko, Njuškalo, Prljavko, Šaljivko, Mrgud…

Glavni junak današnje priče upravo je Mrgud, kojeg karakteriše mrk pogled na licu, cinizam i čuvena uzrečica: “Mrzim”.

U stripovima je bio normalan lik, sve dok ga nije ujela “bzz” muva. U crtanom serijalu je oduvek imao negativan pogled na svet i sve što se u njemu nalazi.

Ipak, postoje stvari koje Mrgud voli!

Da, dobro ste pročitali. Plava prznica u jednoj epizodi otkriva da je “slaba” na dve stvari, a moguće da je scena promakla i najvećim obožavaocima.

Da li znate o čemu pričamo? Ako je odgovor ne, razjasnićemo.

Mrgud ima “meko srce” jedino za Štrumpfića (ili Bebu Štrumpfa), koji je jedinstven zbog svog izgleda, a voli i – patke!

Na Twitteru su osvanule scene koje prikazuju koliko je Mrgud emotivan prema Štrumpfiću, posebno kada je u opasnosti. U toj meri da će pustiti suzu zbog njega.

Jednom prilikom, kada je trebalo da pređe reku, pomogla mu je patka, a on je kratko prokomentarisao: “Ja zaista volim patke”.

Zvuči neverovatno, zar ne? Mrgud nekoga voli… Čuda su moguća, a otkrivamo ih uoči praznika.

(Telegraf.rs)