U bolnicu se javio mladić, rekao da pretučen na splavu koji je potonuo: Otkriveno šta je bilo sa njim

Region

Kako nezvanično saznajemo na splavu je sinoć bilo oko 400 ljudi

Na Institut za majku i dete tokom noći primljen je S. M. (18), koji je, kako se sumnja, zadobio povrede u tuči koja se sinoć dogodila na splavu “Kartel”, koji je tokom noći potonuo.

Kako nezvanično saznajemo, sumnjalo se da je zadobio teške telesne povrede, nakon čega je prebačen u Urgentni centar. Međutim, kako nam je potvrđeno iz UC, oni su tokom noći primili tri osobe sa splava i svima su konstatovane lakše povrede, te su nakon opservacije i zbrinjavanja pušteni kući.

Kako Telegraf.rs saznaje, na Institut za majku i dete noćas se javio i M. N. (16), koji je zadobio lakše telesne povrede dok je bežao sa splava.

Kako nezvanično saznajemo na splavu je sinoć bilo oko 400 ljudi.

Načelnik Sektora za vanredne situacije (SVS) Luka Čaušić rekao je jutros da je splav počeo da tone nešto iza ponoći, ali da nema stradalih ni povređenih lica.

On je naveo da je noćas, negde oko pola jedan, komandno-oparativni centar uprave za vanredne situacije za grad Beograd dobio dojavu da je u ulici Savski kej bez broja, počeo na Savi da tone splav “Kartel” i da ima nekoliko stotina ljudi u vodi.

Munjevitom akcijom svih, kako je naglasio, i MUP-a i rečne policije koja je za dva minuta stigla, kao i pripadnika Sektora za vanredne situacije koji su stigle na teren za nekoliko minuta, krenula je evakuacija.

“Od strane naših pripadnika evakuisano je 114 lica. Bilo je angažovano 30 vatrogasaca-spasilaca sa 11 vozila i pet specijalističkih tima za spasavanje i rad na vodi i veliki broj pripadnika žandarmerije, policije i hitne pomoći. Ono što je najvažnije je da u ovom događaju nema povređenih i stradalih lica”, kazao je Čaušić.

Podsetimo, jedan od mladića koji je bio sinoć na splavu rekao je za naš portal da je potonuću prethodila tuča, a potom i izbacivanje gostiju napolje. Tada se, tvrdili su posetioci, napravila velika gužva na mostiću i splav je počeo da tone.

“Svi su krenuli odjednom da izlaze sa splava. Kako su svi počeli da se guraju splav je počeo da tone, a most da puca. Svi su krenuli da vrište i plivaju. Baš je bilo jezivo”, ispričao je svedok za Telegraf.rs

On je rekao da se zabrinuo za svoje drugare koji su bili nedostupni u trenutku kada je splav potonuo.

“Bilo je nas 15-tak drugara, sobzirom da sam prvi izašao, gledao sam šta se dešava, a kada je počeo da tone pozvao sam ih telefon ali svi su bili nedostupni. Baš asm se uplašio, pomislio sam da neće izvući živu glavu. Ipak dobro se završilo”, dodao je ovaj mladić.

Podsetimo u trenutku kada je splav počeo da tone, nastupao je reper Emin Hadžajlić poznatiji kao Cunami.

(Telegraf.rs)