„Potrebna je međunarodna istraga“: Viola fon Kramon kaže da izbori u Srbiji sporni, spomenula „uvoz“ glasača i kupovinu glasova

Region

Viola fon Kramon, koja je članica Delegacija za posmatranje izbora u Srbiji, istakla je danas da je saglasna sa kolegama da su izbori održani u nejednakim uslovima i sprovedeni uz česte nepravilnosti na dan i pre izbora, kao što su zloupotreba administrativnih resursa, kupovina glasova i kršenje tajnosti glasanja. Ona trvdi da su potrebni međunarodni nadzor i puna istraga.

„Svedoci smo slučajeva organizovanog dovođenja birača iz Republike Srpske i zastrašivanja birača“, napisala je Fon Kramon na platformi Iks.

Ona ističe da su očekivali više demokratske standarde od zemlje kandidata za članstvo u EU, koja je u procesu progorova o članstvu.

„Potreban je međunarodni nadzor i puna istraga. Evropski parlament je spreman da posreduje između vladajuće stranke i opozicije u Beogradu kako bi se obezbedio miran i demokratski dijalog kako bi se smanjile tenzije“, ističe Fon Kramon.nova.rs