Luka Dončić “udario” na Jokića i nije se lepo proveo: Balkanski NBA derbi pripao Nikoli, Denver “samleo” Dalas

Showbizz

Jokić je pokazao šta ume, a onda se dobro odmorio

Košarkaši Denver Nagetsa ubedljivo su na svom terenu savladali Dalas Maverikse 130:104 u meču u kojem je “doziranu minutažu” dobio srpski košarkaš Nikola Jokić.

Kako je Denver sav posao u ovom duelu završio na vreme, Jokić je dobar deosusreta presedeo na klupi, kako bi se odmorio, pa je meč završio sa, za njega skromnih8 poena, 9 skokova i 7 asistencija. Najefikasniji u timu Nagetsa bio je Džamal Marej sa 22 poena, Aron Gordon je ubacio 21, Reži Džekson 18.

Sa druge strane, potpuno je dominirao Luka Dončić koji je upiso učinak od38 poena, 11 skokova i 8 asistencija, Dante Egzum ubacio je 11 poena.

Zanimljivo u ovom duelu, po prvi put su se našli Nikole Jokića i Markif Moris. Posle sukoba u kojem je “deblji kraj” izvukao Moris, sve je pretilo da eskalira u porodičnu borbu. Igrač Dalasa je najavljivao da će centar Denvera “dobiti”, ali se ništa od toga nije dogodilo na ovom meču i sve je proteklo mirno.

Kada je o samom susretu reč, meč u Bal Areni bio je takad da su Nagetsi odmah zaigrali onako kako umeju. Jokić je od prvog minuta atraktivnim asistencijama podizao publiku na noge, a vođstvo se nije dovodilo u pitanje.

Prednost je posle prve deonice iznosila 28:20. Maveriksi, predvođeni fantastičnim Lukom Dončićem, samo donekle, su uspeli da zaustave nalet domaćih košarkaša.

Posle 68:59 na poluvremenu, usledila je još bolja igra izabranika Majka Melouna, a njihov ritam gosti su pratili samo do isteka treće četvrtine. Kada su Nagetsi imali solidnu prednost, Nikola Jokić se našao na klupi gde je proveo celu četvrtu deonicu.

Ovoga puta je glavnu reč vodio Džamal Marej, ostatak tima ga je u potpunosti pratio, pa je prednost do kraja samo rasla. Sredinom poslednje četvrtine Denver je vodio 126:92, pa je bilo jasno ko će iz ovog meča izaći kao pobednik.

Ono što Denver sada očekuje jesu gostovanja Torontu, Bruklinu i Šarlotu.

Rezultati NBA mečeva:

Filadelfija – Čikago 104:108

Indijana – LA Klipers 127:151

Klivlend – Hjuston 135:130 (122:122)

Atlanta – Detroit 130:124

Majami – Minesota 108:112

Toronto – Šarlot 114:99

Oklahoma – Memfis 116:97

Denver – Dalas 130:104

Juta – Bruklin 125:108

Sakramento – Vašington

LA Lejkers – Njujork

(Telegraf.rs)