Ko je zaista serijski silovatelj Igor Milošević uhapšen sa drogom kod Ribnikara: Prvi put napao sa 14 godina

Region

Hapšenje kod Ribnikara mu je 5. po redu, iza rešetaka je proveo 3 decenije

Igor Milošević, serijski silovatelj, uhapšen je na Vračaru kod OŠ “Vladislav Ribnikar” zbog sumnje da je izvršio delo neovlašćeno držanje opojnih droga, a prvi put lisice na ruke stavljene su mu 1992. godine.

Počeo da siluje sa 14 godina

Tada je imao samo 14 godina. Za samo tri dana napao 9 žena, od kojih je 4 silovao. Na slobodu je izašao 2001. godine.

Nije prošlo ni mesec dana nakon što je iz zatvora, napao je ponovo. Silovao je još jednu ženu i počinio 8 razbojništava. Naime, u jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao.

Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz “Zabele” izašao posle 5 i po godina.

Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

Naime, u septembru 2007. godine u Ulici Maksima Gorkog, u butiku silovao je radnicu uz pretnju nožem. Po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Već sledećeg dana njegova serija napada se nastavila. Igor je uleteo u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare.

Nakon serijskih napada 2007. godine policija je krenula u potragu za njim koja je trajala 4 dana. Uhapšen 20. septembra oko 19:30 časova na Adi Huji.

U danima dok je trajala potraga, jedna radnica solarijuma u Njegoševoj je prijavila da je u salon sa solarijumima ušao muškarac koji odgovara opisu silovatelja. Prema njenim rečima, pitao ju je da li može da sedne da sačeka svoju devojku koja se sunča, ali je posle 10 minuta rekao da je gladan i otišao.

Kako je tada izjavila, mušterije su počele da dolaze u solarijum, pa je odustao.

Nikada nije priznao krivična dela silovanja. Pravdao se da je bio pod dejstvom opijata i alkohola.

Izašao prošle godine, pa opet uhapšen zbog napada na novinarku, pa opet pušten
U septembru prošle godine je izašao na slobodu, a uhapšen je samo nekoliko dana kasnije zbog ugrožavanja sigurnosti, odnosno, napada na novinarku.

Naime, iz navoda prijave krivicno delo izvršeno je dana 27.09.2022. godine na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim,odnosno davanja izjava za vreme snimanja.

Uhapšen je 30. septembra u centru Beograda i nije pružao otpor.

On je, podsetimo, pušten iz zatvora 20. septembra prošle godine nakon odlužene kazne zatvora, a uhapšen je deset dana kasnije zbog postojanja sumnje da je počinio delo ugrožavanje sigurnosti.

Tom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret.

Iz Prvog osnovnog suda tada je za Telegraf rečeno da je pušten zbog nedostatka dokaza.

– Doneta je oslobađajuća presuda zbog nedostatka dokaza. Tokom postupka su odrađena su dva psihijatrijska vestačenja, a komisije veštaka su utvrdile da je uračunljiv i da nije neophodna mera lečenja – rekli iz tog suda za naš portal.

Dakle, na slobodi je bio od aprila ove godine, pa sve do danas.

(Telegraf.rs)