OKUPILI STE SRBE, A JOKIĆA OTERALI – ŠTA ZAMIŠLJATE, KO STE? Poznati američki novinar u šoku : Mislite da je SLUČAJNO?

Region

Američki novinari Stiven Ej Smit i Brajan Vinhorst brane Nikolu Jokića.

Nikola Jokić izbačen je pretprošle noći sa meča u Čikagu i to u drugoj četvrtini, a to je izazvalo brojne reakcije u medijima. U noći koja je predstavljena kao “veče srpskog nasleđa” u gradu koji je poznat po velikom broju srpskih stanovnika ili stanovnika srpskih korena, arbitri nisu pokazali ni trunku razumevanja ni poštovanja prema najboljem igraču na svetu. Zbog psovke koju je iskoristio u naletu besa zbog nedosuđenog faula, arbitri su ga izbacili i to tako što su mu dali samo jednu tehničku grešku, čak nije bilo ni upozorenja.

Takvo ponašanje razbesnelo je i poznate američke novinare – Stivena Ej Smita i Brajana Vindhorsta. Ni oni nisu mogli da veruju šta su videli. “Mislite da je NBA liga slučajno zakazala ovaj meč baš kada se slavi srpsko nasleđe u Čikagu. Ako su navijači toliko važni, šta ćemo sa njima, tu je šampion, MVP, čovek koji je po mnogima sada najbolji igrač na planeti. Vi ste ga izbacili zato što ste besni jer je iskoristio psovku”, vikao je Smit, najpoznatije TV lice sportskog novinarstva u SAD, u studiju u emisiji “First take”

Nastavio je u istom dahu. “To je problem. Ako nije problem liga, onda je sudija ili su problem i jedni i drugi. Morate da uradite nešto po tom pitanju. Ovi ljudi, svi oni su došli da gledaju Jokića, ne sudije. Da biste izbacili nekog, potrebne su dve tehničke, ne jedna”, dodao je Stiven.

Na to se nadovezao Brajan. “Stivene, koliko puta si sedeo pored terena i čuo takve reči na zagrevanju? Ok, izgovorio je psovku, daj mu tehničku. Ali, da date jednu tehničku i da ga izbacite, to je baš neobično. Drugi put ga izbacuju u razmaku od samo nekoliko nedelja. Pričamo o najboljem igraču na planeti. Ne dobija dovoljno poštovanje sudija”, zaključio je Vinhorst. Samo je treći voditelj u programu Kris Ruso smatrao da je potez sudija opravdan što je dodatno razbesnelo drugu dvojicu novinara.

Podsetimo, Jokić je isključen i u utakmici Denvera i Detroita, takođe u drugoj četvrtini. To se dogodilo krajem novembra, a nekoliko nedelja kasnije nastao je pravi skandal zbog pregrube i preoštre odluke arbitara u Junajted centru, gde je veliki broj navijača došao baš zbog Nikole.

(MONDO – N.S.)