Mala Sofija pleni velikim osmehom, a život je započela teškom borbom: Pomozimo joj u bici za lepše detinjstvo

Region

Budimo Sofijini vitezovi

Sofija (1), preslatka heroina ne skida osmeh sa lica uprkos teškoj dijagnozi. Ona je prevremeno rođeno dete, a već drugog dana života počela je njena velika borba – konvulzije koje su bile prvi znak da će joj trebati velika podrška. Borba njenih roditelja tek predstoji.

U toku prvih nekoliko nedelja druge blizanačke trudnoće došlo je do gubitka jednog ploda, dok je drugi nastavio pravilno da se razvija. Dalje komplikacije počinju u 26. nedelji, kada dolazi do abrupcije placente i prevremenog porođaja sekcijom.

– Drugog dana života imala je konvulzije, a u trećem danu došlo je do masivne plućne hemoragije V stepena. Na osnovu kliničkog i radiološkog nalaza, zbog razvoja hidrocefalusa izvršeno je hitno operativno lečenje kada je ugrađen “VP šant” – navodi se na sajtu Fondacije Budi human

Na klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu joj je dijagnostifikovana epilepsija, mešoviti razvojni poremećaji, kao i tzv. spastičke paralize svih udova.

Mala heroina se hrabro bori i, kroz fizikalnu terapiju, postiže rezultate. Ipak, ona ne može sama, potrebna joj je pomoć kako bi intenzivno i kontinuirano vežbala, što prevazilazi troškove, već spomenute, fizikalne terapije.

Sofijina porodica se obraća svim humanim ljudima, apelujući da doniraju novac i pomognu njihovom malom borcu da pobedi bolest.

– Sredstva su potrebna za “BDA tretmane”, specijalističke preglede, rehabilitacije, neurorehabilitacije, fizikalne terapije, kao i za logopedske i somatopedske tretmane kao i za putne troškove – objašnjeno je na stranici Budi Human

Njen osmeh je nepobedivi štit i mač. Budimo Sofijini vitezovi.

Pomozimo Sofiji
Slanjem SMS poruke 1599 na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001811235-90

Uplatom na devizni račun: 160-6000001812105-02

IBAN: RS35160600000181210502

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Telegraf.rs)