Ubice 14-Godišnje Vanje U Problemu: Niko Neće Da Ih Brani

Region

Ubice 14-godišnje Vanje u problemu: Niko neće da ih brani

Svima osumnjičenim u slučaju ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske dodijeljen je advokat po službenoj dužnosti, ali njegov identitet nije objavljen.

U iščekivanju izručenja Ljupča Palevskog Palče, prvoosumnjičenog za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske (14) iz Skoplja i frizera Pančeta Žežovskog iz Velesa, od pravosudnih organa Turske, gdje mu, poslije hapšenja, teče ekstradicioni pritov, četvorica njegovih saradnika, u pritvorskoj jedinici istražnog zatvora u Skoplju, suočeni su s problemom angažiranja branioca.

U skopskim medijima podsjeća se da je po hapšenju osumnjičenih proširen svojevsrni apel da niti jedan advokat ne prihvati angažman.

Zbog težine krivičnog djela koje im se stavlja na teret, obavezno je da imaju branioca.

Zato je, kako se navodi, određen jedan advokat po službenoj dužnosti za sve pritvorene. U listu “Fokus” navodi se da njegov identitet neće biti objavljen zbog revolta javnosti, barem za sada.

Četvorica osumnjiče­nih za otmicu i ubistva Vanje i Pančeta, kako se saznaje, u istražnom zatvoru su suočeni i sa revoltom ostalih pritvo­renika. Portal “Skopje1” navodi da se svako njiho­vo izvođenje i uvođenje u zatvor prati sa prozora, a da “im pritvorenici dovikuju, lupaju po rešet­kama i psuju ih”. (cazin.net)