Studentica iz Kreševa proučava stanice raka na Institutu za Biofiziku u Beču

Region

Studentica iz Kreševa Lidija Pejak boravi u Beču na studentskoj razmjeni, na Institutu za Biofiziku.

Studentska razmjena svakako je veliko iskustvo u životu svakog studenta, a Lidija studira Kemiju na Sveučilištu u Mostaru.

Zimski semestar provodi u austrijskoj prijestolnici zajedno sa kolegom Marinom Milićevićem.Na program razmjene otišli su preko CEEPUS programa (Central European Exchange Program for University Studies).Na osnovu iskustva kolega i kolegica koji su več iskusili razmjenu, Lidija i Marin odlučili su se na ovaj korak nakon završenog preddiplomskog studija.

Za informativni portal Sveučilišta u Mostaru Sum Sova podijelili su svoja iskustva.

“Naš dan u Beču uglavnom podrazumijeva odlazak na fakultet, gdje uz pomoć našeg mentora na Institutu za biofiziku odrađujemo naš eksperimentalno-istraživački rad. Bavimo se pripravljanjem hidrogelova i ispitivanjem njihovih karakteristika, na kojima uzgajamo i proučavamo stanice raka. Sve to odrađujemo uz iznimne instrumentalne tehnike”, kazala je Lidija Pejak za Sum Sova.

Slobodno vrijeme koriste za obilazak grada, izlete, ali i posjetu adventskih sadržaja koji su posebno lijepi u ovom gradu.Oboje ističu kako je ovo nezaboravno i jako korisno iskustvo, te svim svojim kolegama preporučuju ovakav vid učenja i usvajanja znanja.

artinfo.ba