AKO NE MOŽEŠ POMOĆI BAR PODIJELI ,Olakšajmo Teodori put ka ozdravljenju!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Teodoru Neuročni (2018).

Teodora je rođena uz puno komplikacija po rođenju, samim tim je i prebačena iz Sombora na intenzivnu negu u Novi Sad.

Porođaj je bio jako težak, jer je bila krupna beba 4950gr, rođena prirodno. U prvim minutima nije disala, reaspirirana zelena plodova voda i vršena je reanimacija. U drugom minutu počinje da plače. Pri porođaju usled svih drugih komplikacije dolazi i do povrede nervnog spleta leve ruke i ruka ostaje potpuno paralizovana (plehsus brahialis).

U prvoj godini života kreću mukotrpne borbe, svakodnevne vežbe, posete neonatologu kao i fizijatru. Pred prvi rođendan Teodora dobija obilne stolice, teško dolaze do dijagnoze i dolazi do dehidratacije i teške acioze, ali se i sa tim junački izborila. Dijagnostifikovana je Celijakija, autoimuna bolest za ceo život, hrana bez glutena i doživotne posete gastroenterologu.

U drugoj godini nastavlja hrabro da vežba i uspeva da osposobi rame i lakat, ali stanje šake ostaje nepromenjeno. Da bi Teodorina šaka dobila svoju funkciju i uspela da je osposobi potrebna joj je neurorehabilitacija robotikom u zemlji i inostranstvu. Takođe su neophodna sredstva i za lečenje u banjskim uslovima, fizikalne terapije, specijalističke preglede, ortopedska pomagala, akupunkturu, rekviziti za vežbanje u kućnim uslovima, obuku za BDA terapije, laboratorijske analize, rehabilitacije u inostranstvu, kao i sredstva za putne troškove i smeštaj.