(VIDEO, FOTO) “Rekao sam da je moj, bez da sam bilo koga pitao” Dječak Lazar (12) je sve oduševio svojim postupkom, kada je na ulici umotao štene

Region

“Mali a veliki heroj” Lazar Lazarević (12), nakon snimka koji je oduševio Srbiju i region, u kojem skida svoju zimsku jaknu i umotava štene na ulici u Gornjem Milanovcu, ispričao je kako je ovaj plemeniti čin izgledao iz njegovog ugla, ali podijelio i šta se dalje dešavalo sa psićem.

Bio je kišan dan kad sam se vraćao iz škole, pa sam čekao autobus, kada sam vidio njega kako drhti i cvili. Sažalio sam se kad mi je prišao, jer sam vidio kako je sladak. Uzeo sam svoju duksericu i jaknu da bi njemu bilo toplo, da bih ga zagrijao ispričao je plemeniti Lazar

U čitavoj situaciji pomogla mu je i poznanica i sugrađanka, Magdalena Tomović, koja je istog psića nahranila prije nego što je snimila video koji je oduševio mnoge.

– Magdalena mi je pomogla da uđem u gradski prevoz, pošto sam se uplašio da me vozač neće pustiti da uđem sa psom – dodao je Lazar.

“Mama je rekla da je sladak i lijep”
U međuvremenu, zahvaljujući Instagram stranice “djole.dog” i Lazarevog oca, ova predivna priča dobila je još ljepši epilog kada se saznalo da je štene dobilo novo ime ali i novi dom — i to baš u porodici Lazarević.

– Mama mi je rekla kako je sladak i lijep, a ja sam rekao da je on moj, bez da sam pitao bilo koga – napomenuo je Lazar, dok se štete Snupi igralo sa njegovom rukom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Djole dog (@djole.dog)

– Drage dame i gospodo, ovo je heroj Lazar iz Gornjeg Milanovca, sa svojim psom! Koliko ljubavi na nekoliko fotografija. Lazar je naišao na psića na ulici i ponio ga kući. Roditelji, naravno, nisu imali ništa protiv da ga i udome. Kad su naučili dijete da voli životinje, ništa drugo nismo ni očekivali – napisano je ispod fotografije novih najboljih drugara.

Saznalo se da će njegova porodica zadržati psa! Nismo ništa drugo ni očekivati…Srećković je zahvaljujući toplom i velikom srcu ovog heroja – dobio ime Snupi i počeo novi život!

@saska_sretenovic

Roditelji ovog deteta treba da budu ponosni. Svaka vam cast, stvorili ste velikog coveka.🫶🏼🥹 #fyp #goviral #fypシ #dogsoftiktok #love #kids #gornjimilanovac

♬ Sad, sad, beautiful piano solo(949897) – ayumu tanahasi

 

Lazare, hvala!

Priča je još jednom oduševila sve ljude, te su u komentarima za Lazara imali samo riječi hvale.

“Koliko sam oduševljena. Ja sam vaspitač i uvijek kod djece razvijam ljubav za sve životinje i ljude. Nek bar petoro od njih ima ovako srce i dobro je za budućnost i moju životnu misiju”, “A sve ovo je beskrajno lijep primjer kako ljubav ima hiljadu lica”, “Heroj godine za mene ovo je ta nagradu, blago roditeljima kakvo dijete imaju, dečko kapa dole”, “Lazare hvala”, bili su samo neki od mnogobrojnih komentara koji su još jednom bili oduševljeni ovim humanim gestom malog dječaka, piše Una.srpskainfo.com