Roditelji Poslali Kćer Na Operaciju Uklanjanja Rijetkog Madeža, A Ovo Je Rezultat

Zanimljivosti

Roditelji poslali kćer na operaciju uklanjanja rijetkog madeža, a ovo je rezultat

Majka je s olakšanjem podijelila ohrabrujući trenutak kada se njezina djevojčica oprostila s madežem na čelu.

Upoznajte priču o Celine Casey i njezinoj dvogodišnjoj kćeri, Vienni Shaw, koja je rođena s kongenitalnim melanocitnim nevusom (CMN) na čelu, neuobičajenim madežem koji pogađa samo jedno od svakih 20.000 novorođenčadi.

Kada je saznala za madež, Celine je postala užasno zabrinuta, osjećajući se kao da je možda nekako pogriješila tijekom trudnoće, bez razumijevanja što bi madež značio za njezinu kćer. Ono što je znala bilo je da je željela to eliminirati, s ciljem da njezina kći odraste, a da se ne osjeća drugačije.

Iako madež nije utjecao na Brookshawino fizičko zdravlje, Casey je razumjela potencijalni utjecaj koji bi mogao imati na njezino mentalno blagostanje dok je sazrijevala i susretala se s drugom djecom koja bi mogla biti znatiželjna o njezinom stanju.

Celine je spomenula da je u određenim trenucima obitelj običavala sakriti Viennin madež pokrivajući joj lice: “Svaki dan smo izlazili s njom i dobivali nekoliko ružnih pogleda.”

Kad su se obratili NHS-u za pomoć, obitelj je naišla na obeshrabrujuće povratne informacije. Liječnici nisu mogli nastaviti s operacijom uklanjanja madeža jer bi se to kvalificiralo kao kozmetički zahvat.

Ali roditelji to nisu tako doživljavali. Duboko su se bojali da će je druga djeca zadirkivati, što će utjecati na njezino mentalno zdravlje od malih nogu. Casey je također bila zabrinuta da bi joj njezina kći to kasnije zamjerila.

Roditelji su odlučili djelovati sami i privatno prikupiti potreban novac. Nakon što su organizirali crowdfunding, u 24 sata prikupili su 52 tisuće dolara. Međutim, bolnički su troškovi porasli 2020. godine i morali su prikupiti dodatnih 27.000 američkih dolara. S novim zahtjevom za financiranje konačno su ispunili svoj cilj.

Neslaganje između liječnika i roditelja
Neslaganje liječničkog tima i roditelja izazvalo je razdor u mišljenjima. Viennini roditelji tražili su uklanjanje biljega kirurškim zahvatom, ali je kirurg odbio izvesti zahvat. Stav kirurga temelji se na uvjerenju da samo dijete, kad postane punoljetno, treba donositi takvu odluku.

Nakon izbijanja ove polemike, Daniel Brookshaw, Viennin otac, izrazio je razočaranje mišljenjem liječnika. Liječnik je spomenuo i konzultacije s dermatologom koji se složio s kirurgom, navodeći da biljeg ne ugrožava zdravlje djevojčice, niti je kancerogen.

Ali operacija je uspješno obavljena.

Vienna sada ima dvije godine i njezini su liječnici uspješno uklonili madež od rođenja, ostavivši joj samo slab ožiljak između obrva. Casey često objavljuje novosti o ožiljku i procesu oporavka malene Shaw na društvenim mrežama, a pratitelji komentiraju kako njezina djevojčica lijepo izgleda.

Slučaj Vienne i njezin madež baca svjetlo na zamršen odnos između roditeljskog zastupanja i djetetove autonomije u medicinskim pitanjima. Dok su njezini roditelji željeli osigurati njezino društveno prihvaćanje i dobrobit, medicinski stručnjaci naglašavali su potrebu poštivanja buduće autonomije djevojčice u njezinu tijelu.

Djevojčičina priča služi kao podsjetnik na složena etička razmatranja koja se pojavljuju prilikom određivanja granica između roditeljskog autoriteta i individualne autonomije.mzlukavica.com