VIDEO „Prešli su granicu, iritirali me, ja sam odgovorio“: Đoković reagovao na provokacije bezobraznih Britanaca

Region

Novak Đoković je srušio Kamerona Norija sa 6:4, 6:4 i tako izborio plasman Srbije u polufinale Dejvis kupa, ali je meč obeležio i okršaj sa britanskim navijačima.

Bili su svesni Britanci da moraju da urade sve da bi dali priliku Noriju da dođe do velike pobede. Ranije je Miomir Kecmanović savladao Džeka Drejpera, pa je poraz Norija značio i eliminaciju.

Kako se pilo tokom celog dana u Malagi i kočnice su malo popustile.

„Ceo meč… Nepoštovanje navijača, ali na to moram da budem spreman u Dejvis kupu. Nekada se pređe granica, u žaru borbe sam i ja reagovao, pokazao da ne dozvoljavam takvo ponašanje. Mogu da rade šta hoće, ali odgovorio sam. Probao sam da dajem intervju, oni su namerno udarali u bubnjeve kako se ne bih čuo, pokušali su da me iritiraju tokom celog meča. Eto, proćaskali smo na kraju“, rekao je Đoković.

Na šta je mislio Novak? To što im je rekao da „ućute“ i da „nauče da poštuju igrače“.

Onda je usledila još jedna reakcija po završetku meča, poljupci ka tribinama.

„Porodica donosi energiju koja mi je preko potrebna. Kasno je za decu, ali ostali su, znao sam gde sede, poljupci su bili za njih, za celu porodicu. Poseban je osećaj predstavljati zemlju, uz prijatelje, drugačije je od onoga što smo navikli. Zahvalan sam što sam doprineo ovoj pobedi“.

Očekivano je da se oseća umorno sa obzirom na činjenicu da je već kraj sezone.

„Drago mi je što izgledam sveže, ali iskren da budem, nisam svež. To je i očekivano, uzevši u obzir broj mečeva u poslednje vreme. Igram možda i najbolji tenis ikada, jašem na talasu samopouzdanja. Uvek je dodatna motivacija igrati za zemlju, deo mene se raduje odmoru i tome da ostavim reket, ali ne mogu sada da uživam u tim mislima, već treba da igram najbolje što mogu i da pobeđujem“.nova.rs