Angelina Jolie o svom braku sa Bradom Pittom: “Osjećala sam se gotovo nevažnom…”

Zanimljivosti

Angelina Jolie priznaje da se osjećala “izgubljeno” i “povrijeđeno” usljed razvoda od bivšeg supruga Brada Pitta.

Hollywoodski par vjenčao se 2014. godine nakon gotovo 10 godina veze, ali njihov brak je bio kratkog vijeka jer je Angelina podnijela zahtjev za razvod samo dvije godine kasnije. Tada je postalo poznato da su Brad i njegova tadašnja supruga bili uključeni u incident na avionu sa svojih šestoro djece, pri čemu je Angelina policiji rekla da ju je zvijezda “Borilačkog kluba” uhvatio i protresao.

Četrdesetčetvorogodišnja glumica rijetko je govorila o razvodu visokog profila, jer se još uvijek nalazi u pravnim bitkama s Bradom oko udjela u njihovoj vinariji i starateljstva nad njihovo šestero djece – Zahara, 14, Shiloh, 13 i Vivienne, 11, te sinovima Maddox, 18, Pax, 15 i Knox, 11.

U intervjuu za francuski magazin Madame Figaro, zvijezda Maleficent otvoreno je podijelila detalje o svom mentalnom stanju tokom srceparajućeg razvoda od Brada i priznala da “se više nisam prepoznavala”.

Nazivajući razvod “kompleksnim trenutkom”, rekla je da kada se njen odnos s Brandom “približavao kraju”, “malkice sam izgubila sebe”. Tokom njihove razdvojenosti, Angelina je priznala da se osjećala “manjom, gotovo nevažnom, čak i ako to nije bilo nužno očigledno”, prije nego što je tužno dodala: “Osjećala sam duboku i pravu tugu, povrijeđena sam.”

Dok njeni pravni sporovi sa bivšim suprugom još uvijek traju, nagrađivana glumica kaže da se trenutno nalazi u “periodu tranzicije, kao povratku, povratku sebi”, i ne zna šta budućnost nosi za nju.

Međutim, imala je priliku “ponovno se povezati” sa dobrim stvarima u svom životu, i dirljivo je podijelila: “Sve te stvari se smiruju u vama i podsjećaju vas koliko ste sretni što ste živi.”

Godine 2021, pet godina nakon podnošenja zahtjeva za razvod, dobitnica Oscara je ispitivana o svojoj odluci da okonča svoj brak i rekla je za The Guardian da o tome ne može razgovarati. “Nisam osoba koja lako donosi odluke poput onih koje sam morala donijeti. Trebalo mi je puno da dođem do pozicije gdje sam osjećala da se moram odvojiti od oca svoje djece”, rekla je, aludirajući na probleme s parama, piše Mirror.

“Ima mnogo toga što ne mogu reći”, dodala je Angelina.

radiosarajevo.ba