Srbija vodi protiv Britanije, Kecmanović duelom sezone srušio Drejpera!

Region

Miša je briljirao na terenu i nakon dva tajbrejka slavio

Srbija je došla do možda i kapitalne pobede protiv Velike Britanije u prvom meču četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa. Miomir Kecmanović je nakon dva sata borbe pobedio Džeka Drejpera 2-0, po setovima 7:6, 7:6.

Svi su ovaj okršaj pre početka dvoboja dve zemlje videli kao presudni. Razlog je jednostavan, drugi singl igraće Novak Đoković, dok su Britanci bolji u dublu.

Neočekivana odluka selektora Viktora Troickog da u vatru baci Mišu ispostavila se sjajnom i pored loše forme srpskog tenisera u poslednje vreme. Jedan od najboljih duela u sezoni odigrao je 55. na svetu, na svom servisu bio i više nego siguran i rezultat je odmah došao.

Nakon sedam gemova prvog seta rezultat je bio u egalu, bez ikakvih brejk prilika, Miša je u dva uzastopna gema na servis Drejpera propuštao brejk prilike, i to po dve. Meč je otišao u tajbrejk broj jedan, a tu je Kecmanović bio sjajan i dobio ga je sa 7:2.

Kao da smo gledali preslikan drugi set, samo što ovog puta nije ni bilo šansi za oduzimanje servisa. Srpski teniser je bio sigurniji na svom servisu od rivala, koji je vrlo često bio u pozicijama da spasava živu glavu na 15:30 ili 30:30.

Svaki put je u tome i uspevao, tako da je novi tajbrejk odlučio. A u njemu je Kecmanović iskoristio drugu meč loptu i slavio sa 8:6. Veliko bravo!

Novak Đoković će imati priliku da pobedom nad Kameronom Norijem odvede Srbiju u polufinalu, gde Italija već čeka.

Kecmanović – Drejper 2:0 (7:6, 7:6)
Tok uživo:

7:6: BRAVO MIŠO! SJAJAN MEČ I SRBIJA VODI! Drugu meč loptu koristi Kecmanović i sa 8:6 rešava tajbrejk.

6:6: Novi tajbrejk, vrlo lako izboren.

5:6: Najlakše osvojen gem Drejpera u setu, Kecmanović servira za ostanak u meču.

5:5: Sa nulom, Miša je neuništiv na svom servisu.

4:5: Ništa se ne može zameriti niti jednom od dva tenisera. Priređuju nam sjajan tenis. Posebno je atraktivan bio poen na 30:30. Nažalost gem je otišao na stranu Britanca.

4:4: I ovako bi moglo do sutra, miriše na novi tajbrejk.

3:4: Nije ulazio prvi servis Džeku, međutim sada nije bilo šanse za Mišu. Meč koji ne planira da nam podari brejk.

3:3: Možda jedan od slabijih gemova u smislu neobičnih grešaka srpskog tenisera, ali rival to nije kaznio i osvojio je samo jedan poen.

2:3: “Miriše” vrlo često na potencijalni brejk, ali servis proradi Drejperu baš u tim momentima. Sada se izvukao iz situacije 0:30.

2:2: Nikada nije prijatno na 30:30, ali kada Kecmanović igra ovako nema prostora za zabrinutost. Dva sigurna poena i ponovni egal.

1:2: Ni nakon šesnaest gemova nema brejka, idemo dalje.

1:1: Dok god je Britanac daleko od brejk lopti možemo biti zadovljni. Kecmanović nastavlja tamo gde je stao.

0:1: Prvi put od početka meča prednost u setu ima Drejper. Razloga za zabrinutost za sada nema.

I SET

7:6: Bravo Mišo! Zaslužio je i ranije da dođe do vođstva, ali je sve prilike naplatio koriščćenjem prve set lopte u tajbrejku, ukupno treće!

6:6: I idemo u odlučujući gem.

6:5: Kao i prošlog puta nije bilo mnogo razloga za brigu, iako je bilo 30:30. Drejper opet servira za ostanak u prvom setu.

5:5: Ponovo brejk prilike i to set lopte, međutim nije bilo tog presudnog koraka. Na 30:40 zatim i prednost za srpskog tenisera Britanac je bio smireniji i približavamo se potencijalnom tajbrejku.

5:4: Nije propuštena prilika ostavila trag, Džek uskoro servira za ostanak u setu.

4:4: Dve brejk šanse nije realizovao Kecmanović, velika šteta… Igralo se potom i nekoliko puta do izjednačenja, ali je servis glavni krivac zbog čega još uvek nema brejka.

4:3: Uspeo je Miša da se izvuče iz loše pozicije. Odličan ritern Drejper je imao na 15:30, ali je Kecmanović ipak bio na visini zadatka kada je bilo potrebno.

3:3: Ekspresno poravnanje, u stilu Drejperovog prvog servis gema.

3:2: Raduje Kecmanovićeva igra na početku meča. Sigurno, bez mnogo grešaka i prednost je opet na njegovoj strani.

2:2: Čim ga servis nije previše dobro služio probao je Miša da ugrozi rivala. Videli smo izjednačenje u gemu, ali onda i dva sigurna poena za izjednačenje.

2:1: Ne toliko ubedljivo kao rival, ali je i Kecmanović relativno lako došao do novog gema. Servis sliži srpskog tenisera.

1:1: Četiri fenomenalna servisa Drejpera… Ako ovako bude igrao u svojim gemovima neće biti dobro.

1:0: Bitno je što je Miomir započeo meč vrlo snažno, ubedljivo i poveo sa samo jednim izgubljenim poenom.

Tribine su ispunjenen do poslednjeg mesta.

Srpski teniseri su izašli na terenu uz zvuke dobro poznate pesme!

Igrači su konačno na terenu, meč počinje ubrzo.

Najava meča:

Pomalo iznenađujuće je Viktor Troicki pre Lasla Đerea i Dušana Lajovića u vatru gurnuo četvrti reket Srbije. Kecmanović se nalazi u jako lošem nizu na ATP turu pošto je pretrpeo četiri poraza u nizu. Nakon polufinala Stokholma redom je gubio i u Bazelu, Parizu i Sofiji u prvom rundama, pa ovaj susret ne dočekuje u najboljem raspoloženju.

Sa druge strane Drejper je u fenomenalnoj formi. Nedavno je učestvovao u finalu turnira u glavnom gradu Bugarske, pre toga osvojio i čelendžer u Bergamu i sa 60. pozicije na ATP listi silno motivisan dočekuje duel sa Miomirom u Malagi.

Njih dvojica su jednom do sada odmerili snage, u drugoj rundi turnira u Lionu i tada he Drejper slavio sa 2-0, po setovima 6:4, 7:5.

Nakon Kecmanovića na teren će istrčati Novak Đoković i Kameron Nori, zatim dublovi koji bi mogli da budu i presudni.

(Telegraf.rs)