Mnogi neće pogoditi koji poznati pjevač iz regiona naplaćuje više od 30.000 KM za nastup na svadbi

Showbizz

Po medijima već neko vrijeme kruže priče koliko se otprilike treba iskeširati da vam pojedini pjevači zapjevaju na svadbi.

Poseban dan mnogima u Hrvatskoj uveličaju dobro poznati ‘svadbeni pjevači’ Maja Šuput, Joško Čagalj Jole, Halid Bešlić…. Petar Grašo za 10 minuta pjevanja naplati 3.900 KM.

Cijene nastupa su se udvostručile u posljednjih nekoliko godina. Neda Ukraden i Mladen Grdović koštaju oko 9.700 maraka. Jole i Maja Šuput su oko 15.000 maraka, s tim da za Maju ta cijena ne važi za cijelu noć već za 3 seta od 50 minuta.

Maja definitivno rastura i na svadbama nastupa najviše od svih svojih kolega, a za nju se uvijek kaže kako je vrlo profesionalna te da nastoji cijelo vrijeme podizati atmosferu. Potiče goste da ustanu, zaplešu i odlično se zabave.

Ipak, ono što je Storyju dojavio šokirani čitatelj Ivica, iznenadilo je sam magazin. Rekao je kako je ovih dana poslao upit menadžmentu pjevača i interesirao se o cijeni Dražena Zečića.

“Htjeli smo da nam pjevač bude gost iznenađenja na svadbi. Otpjevao bi nekoliko pjesama, otprilike pola sata, a to sam i napisao u mailu. Zaručnica i ja nemamo striktan datum vjenčanja tako da se sve još možemo dogovoriti. Razmišljali smo, što ako potvrdimo salu za određenu subotu, a on ne može, pa smo radije išli prvo pitati njega”, govori Ivica i pokazuje mailove.

Zanimala ga je okvirno cijena za novembar 2024. godine. Priča kako su iz Zečićeva tima vrlo ažurni pa mu je odgovor stigao u manje od jednog dana.

“Gospodin Zečić rijetko radi svadbe. Cijena je oko 15.000-16.000 eura + PDV (oko 30.000 KM). Ako Vam je okej, molim za termin”, navodi se u mailu.

Ivici je ta cifra ipak bila prevelika pa je morao odustati od želje da mu Zečić zapjeva na svadbi. Našalio se kako će se sada dati u potragu za dvojnikom Dražena Zečića. S ovom informacijom je Zečić postao apsolutni rekorder među pjevačima na hrvatskim svadbama po pitanju iznosa koji uzima angažman.

radiosarajevo.ba