Prijatelji poginulog dječaka svaki tjedan obilaze njegovu baku kako bi joj pomogli preboljeti gubitak unuka

Zanimljivosti

Svake srijede u tjednu prijatelji poginulog dječaka posjete njegovu baka i kušaju doručak koji im pripremi. Tradicija posjeta traje od listopada 2021.

Alarm Peggy Winckowski zvoni svake srijede u 5 ujutro. Vrijeme je da napravi svoje poznato tijesto za palačinke, ispeče slaninu i jaja i nasjecka svježe voće.

U 7 ujutro oko 30 gladnih tinejdžera stiže u njezin dom u St. Louisu, spremnih za doručak. Pojavljuju se svake srijede od listopada 2021.

“Svi me grle dok ulaze”, rekla je baka. “Zovu me ‘baka Peggy’.”

Tradicija “Kluba doručka srijedom” nastala je nakon što je Sam Crowe, unuk bake Peggy, iznio ideju svojim prijateljima. Škola srijedom ujutro počinje kasnije, a Sam i njegovi kolege iz razreda obično su odlazili u zalogajnicu na doručak prije nastave.

Jedne srijede ujutro u restoranu, Sam je rekao svojim prijateljima da njegova baka Peggy priprema bolji doručak od restorana. Nakon što je provjerio s njegovom bakom – koja se ponudila da ugosti prijatelje svog unuka na doručku – mala skupina srednjoškolaca pojavila se u kući sljedeće srijede ujutro.

Evo kako izgleda doručak kod bake Peggy.

“Srijeda mi je najdraži dan u tjednu,” kaže baka. “Hranit ću ih sve dok budu dolazili.”

“Bit će zaštićeni, bit će voljeni i sigurno će biti nahranjeni”, dodala je.

Okupljanje je poprimilo puno veći i tužniji karakter, što znači u srpnju 2022., kada je Sam poginuo u prometnoj nesreći u dobi od 15 godina.

“Bilo je užasno”, kaže Peggy, koja ima 16 unučadi, uključujući Sama. “Bio je to telefonski poziv koji nikada ne želite dobiti.”

Na dan Samove smrti, grupa njegovih najbližih prijatelja okupila se u bakinoj kući
“Svi smo tugovali s bakom,” rekao je Jeremy Roeder, učenik srednje škole Bishop DuBourg, koji je postao blizak prijatelj sa Samom tijekom prve godine. “Ona nam je svima zapravo obitelj, a bio je i Sam.”

“Dolazili su ovamo svaki dan cijeli tjedan”, rekla je baka. “Samo su htjeli biti sigurni da sam dobro.”

Kako se ljeto bližilo kraju i bližila se prva srijeda školske godine, baka Peggy je rekla tinejdžerima da su još uvijek dobrodošli na doručak. Pojavilo se više učenika nego ikada.

“On bi želio da nastavimo pa ćemo nastaviti”, rekao je Roeder. “Svi smo tu jedni za druge.”

Tradicija je započela s nekoliko tinejdžera i proširila se na oko 30 redovnih polaznika. Ponekad se pojave Samovi roditelji, kao i drugi članovi zajednice.

U kući bake Peggy zna biti gužva. “To je samo malena kuća, ali ima puno ljubavi u zidovima”, dodala je baka.

novizivot.net