Devojka (19) vezala mladića lisicama za krevet, a onda zapalila stan: Drama u Drezdenu

Zanimljivosti

Policija je saopštila da je požar verovatno podmetnut upaljačem

Mladić (25) teško je povređen u Drezdenu kad ga je, kako se sumnja, devojka (19) vezala lisicima za krevet i zapalila mu stan.

Nekako je uspio da pobjegne na balkon zajedno s okvirom kreveta, a vatrogasci su ga sa teškim povredama prevezli u bolnicu.

Lokalni mediji navode da je mladić lisicama bio vezan za krevet i da nije mogao da se izvuče iz situacije u kojoj se nalazio. Vatra se brzo širila, a na teren je brzo stigla vatrogasna jedinica koja ga je spasila iz plamena uz pomoć dugačkih merdevina.

Drezdenska vatrogasna jedinica objavila je na društvenoj mreži Iks da je pomoću merdevina spasila ukupno dvije osobe. Jednoj od njih pružena je hitna medicinska pomoć nakon čega je prevezena u bolnicu. Ne navode ko je druga osoba koju su spasili.

– Stan je bio u potpunosti u plamenu. Zbog velikog dima morale su se sprovesti opsežne mere ventilacije – navodi se u saopštenju.

Vatrogasci su uspjeli da ugase vatru nakon otprilike četiri sata. Cio sprat je ozbiljno oštećen i privremeno zatvoren.

Policija je saopštila da je požar verovatno podmetnut upaljačem.

Osumnjičena djevojka je poznanica muškarca sa kojim je u četvrtak bila u stanu. Djevojka je uhapšena tokom dana dok je bježala od policije.

Policija je tereti za pokušaj ubistva.

Motiv i tačan tok zločina još nisu javno poznati.

(Telegraf.rs)