Žarko Laušević imao je troje dece: Ne eksponiraju se javno, ali njegovog sina smo jednom gledali na malim ekranima

Region

Glumac Žarko Laušević, koji je  preminuo nakon kratke i teške bolesti, iza sebe je ostavio troje dece – Asju, Dušana i Janu. Svo troje dece legendarnog glumca danas žive u Americi, niko nije krenuo očevim stopama, mada smo Dušana jednom gledali uz slavnog oca na malim ekranima.

Asja je najstarije dete Žarka Lauševića i njegove prve supruge Maje. Pored Asje, par je imao i sina Dušana, a Žarko iz drugog braka sa Anitom ima ćerku Janu.

Dušan je sa ocem davne 1993. godine igrao u filmu „Bolje od bekstva“. Dušan je tada imao samo tri godine, ali je bio odličan u ulozi sina glavnog lika, malog Pitera.

Ipak, Dušan nije nastavio da se bavi glumom. Čak, to je bilo njegovo jedino pojavljivanje pred kamerama.

Kako su pisali domaći mediji, on je doktorirao, bavi se umetnošću, ali živi daleko od Srbije. Kao i njegove sestre živi i radi u Americi.

Dva braka Žarka Lauševića
Žarko Laušević ženio se dva puta.

Prva supruga mu je bila Maja Laušević sa kojom je dobio dvoje dece – ćerku Maju i sina Dušana. Njih dvoje bili su u braku od 1982. do 1998. godine.

Glumac je drugu suprugu Anitu Roganović sa kojom ima ćerku Janu, upoznao na snimanju ostvarenja „Boj na Kosovu“. Zaljubili su se, a on je tada još uvek bio u braku.

Glumac se od prve supruge razveo dok je bio u zatvoru.

„23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje“, pisao je Laušević.

„Zašto sam zavoleo Anitu?“
Laušević se u svojoj knjizi posebno osvrnuo na odnos sa Anitom.

„Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad“, pisao je on.

Sa Anitom je Laušević bio u skladnom braku, a poznato je da ona radi kao šminkerka. Par je skoro 20 godina živeo u Americi.

nova.rs